Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Doğu'dan Batı'ya Adil Bir Dünya

 

Esenler Belediyesi, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu(UDEF) ve Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından ortak gerçekleştirilen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğinde Türkiye’de üniversite eğitimi alan birçok öğrenci "Doğu'dan Batı'ya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla Esenler Dörtyol Meydanı'nda buluştu.

65 farklı kültür Esenler’e renk kattı

65 ülkeden 300 öğrencinin katıldığı etkinlik Uluslararası öğrencilerden oluşan mehteran takımının gösterisiyle başladı. Meydanda kurulan çadırlarda getirdikleri kültürel eşyaları, giyecekleri, müzik aletlerini tanıttılar ve yöresel lezzetlerini davetlilere paylaştılar. Kendi yöresel danslarını da sergileyen öğrenciler, farklı dillerde şiir seslendirmeleri, folklorik gösteriler, hat sanatı icrası gibi çalışmalarla etkinliğe renk kattı. 

12 yılda 51 ülkeye yayıldı

12 yıl önce başlayan bu projenin şuan 51 ülke 91 şehirle icra edildiğini söyleyen Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Kara, "Ömrümüz boyunca belki de 65 ülkeyi gezemeyeceğiz. Bu meydanda 65 ülkenin insanıyla Türkçe konuşabiliyoruz. Uluslararası öğrencilikle ilgili faaliyetlerimizdeki hedefimiz, Türkiye hakkında uluslararası öğrencilik algısı oluşturmaktır. Diğer bir hedefimiz de, uluslararası öğrenci kardeşlerimize organizasyon kabiliyeti kazandırmaktır. Ülkelerine döndüklerinde burada öğrendikleri ile akademik çalışmalar yapmalarını sağlamaktır. 150 bin uluslararası öğrenci şu an ülkemizin üniversitelerinde eğitim alıyor. Son 30 yılda 150 bin öğrenci mezun olmuş. 160 ülkede 150 bin Türkiye mezunu öğrenci var." diye belirtti.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183