Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı

Bu haber kez okundu.

DOĞAN CÜCELOĞLU’NDAN EBEVEYNLERE ÖNERİLER ...

 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen söyleşide,  aile içinde yaşanan iletişim sorunları ve çocukların yetişmesinde ailenin önemi anlatıldı. 

 

“AİLEYİ ANNE BABA YÖNETME HUKUKUNA SAHİP”

 

Aynı çatı altında yaşayan aile içinde iletişim kopukluğundan kaynaklanan bir çok sorun yaşandığını ifade eden Cüceloğlu, “Hayatı bir arada sürdürüyor olmak gerçek bir aile bütünlüğü oluşturmaya yetmiyor. Oysa toplumun en küçük hücresi ve bireylerin ilk sosyalleşme alanı olan ailede ilişkiler ne kadar olumlu ve bireyleri geliştirici olursa topluma da aynısı yansıyor. Bir insanın kendisine saygısı yoksa hiçbir şeye saygısı yoktur. Anne baba olarak o aileyi yönetme hukukuna sahipsiniz” diye konuştu.

 

“ÇOCUĞUNUZA GÜVENİRSENİZ, GÜVENİLİR BİR İNSAN OLUR”

 

Ünlü Psikolog, çocukların yetişmesinde ailenin önemini ise şöyle anlattı:

“ Kendi egonuz adına değil de o ailenin kalitesi adına bazı şeyleri yapmanız gerekiyor. Gerçek zenginlik aile içi saygı ve sevgidir. Kendisine olan saygısını kaybetmek istemeyen insan değerleriyle yaşar ve ailede yaşanan değerler ülkemizdeki değerleri temsil eder. Ailenizde eşiniz ve çocuklarınızla empati yapmak en önemlisidir. Çocuğunuza güvenirseniz güvenilir bir insan olur, eğer çocuğunuza değer verirseniz, kendisine değer veren insanları sever. Bir çocuğun anne ve babası en büyük tanıklarıdır. Anne ve babalar çocuklara her zaman doğruyu söylemeli ve doğru tanıklık yapması gerekir. Güvenilir bir insan olduğunu çocuklara hissettirmeniz gereklidir” 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183