Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu yaşam mücadelesi

Bu haber kez okundu.

DEVLETİN ZİRVESİ KÖPRÜDE BULUŞTU

 İSTANBUL- FETÖ’cü hainlerin darbe girişimini başlattıkları yer olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası’nda “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması” gerçekleşti. Muhteşem buluşmada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu zafer; milletimizin direnişi yanında, o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur” dedi.

YOĞUN KATILIM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle hazırlanan buluşmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bazı bakanlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, çok sayıda milletvekili, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları ve İstanbullular katıldı.

“ÇANAKKALE ŞUURU HALA DİRİ”

                                   
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması "15 Temmuz Şehitler Anıtı"nda yapılan dualarla başladı. 251 şehidin ismi okundu, milyonlar 'Burada' diye karşılık verdi. Etkinlik alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Şehitler Makamı’nı ziyaret etti. Katılımcıların sevgi gösterileriyle sahneye çıkan Erdoğan, alandaki coşkulu topluluğa hitap etti. Bu milletin ferdi olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu zafer; milletimizin direnişi yanında, o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti, cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvay-ı Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir” şeklinde konuştu.


100 BİNİ AŞKIN HATİM DUASI YAPILDI


Cumhurbaşkanımızın konuşmasının ardından protokol üyeleri dua için sahneye davet edildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından Türkiye genelinde okunan 100 bini aşkın Hatm-i Şerif ve Şehitlerimiz için yapılan dualara milletimiz “amin” diyerek eşlik etti.



İBB EKİPLERİ KESİNTİSİZ HİZMET VERDİ


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, etkinlik alanına giden yollarda ve alanda vatandaşlara hizmet etti. Birçok noktada Lojistik Destek Merkezi’ne bağlı Mobil Büfe’ler konuşlandırıldı. Buradan vatandaşlara yiyecek ve soğuk-sıcak içecek ikramı yapıldı. Hamidiye AŞ birçok noktada 15 Temmuz temalı şişelerle su dağıttı. İBB’ye ait ambulans, sağlık personeli, itfaiye, zabıta ve iştirak şirketlerine bağlı ekipler bölgede hazır bulundu. 153 Beyazmasa ekipleri vatandaşların kolay erişimi için hizmet verdi. Etkinlik alanında İbbWifi ile ücretsiz internet hizmeti sunuldu ve İstanbul’un her noktasına 24 saat ücretsiz ulaşım hizmeti verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183