Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Dersimlilerde Kalanç Yeniden Başkan

 ESENYURT- Esenyurt Dersimliler Derneği 4.olağan kongresini yaptı. Gerçekleşen kongreye Esenyurt’ta tanınmış bir çok sima katılırken, yapılan seçimde dernek Başkanı yine Hüseyin Kalanç oldu. Yönetim kuruluna yeni üyelerin de seçildiği kongrenin Divan Başkanlığı’nı Tuncer Dağ üstlenirken divan üyeliklerine ise Sakine Özkan ve Mustafa Işıldak seçildi.

KONUKLARA SÖZ VERİLDİ

Devrim şehitlerine saygı duruşu ile başlayan kongre de, konuklara da söz hakkı verildi. İlk olarak söz alan İkitelli Dersimliler Dernek Başkanı Metin Yıldız, dersimin doğası ve geleceğine dair konuşmasının ardından yeni yönetime başarılar diledi. Yıldız’ın ardından konuşna ESDER Başkanı Yaşar Gül ise derneğe sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, Dersimliler Derneği’nin Esenyurt için önemli bir değer olduğunu söyledi. FERMODER Derneği adına konuşa Fatih Abbasoğlu da üyesi olduğu dernek ile ilgili bilgiler vererek Esenyurt Dersimliler Derneği ile ortak çalışabileceklerini belirtti.

‘HUKUKSUZLUK SÜRÜYOR’

Konuşmaların ardından faaliyet raporunun okunmasına geçildi. Raporun okunmasının ardından kürsüye çıkan Hüseyin Kalanç yaptığı konuşmasında 25 yıl önce Sivas Madımak’ta katledilen aydınları anarak, “Katliama seyirci kalan ve katliamı yapanları lanetliyorum” dedi. Kalanç OHAL ve KHK’lardan söz ederek Türkiye’de hukuksuz bir ortamın olduğunu söyledi. Hukuksuzluğun devam ettiğini belirten Kalanç, “18 Temmuz’da OHAL’in kaldırılacağı söylenmektedir. Ancak çıkardıkları KHK’lar ile OHAL kalıcı hale gelmiştir. Önümüzdeki yerel seçimlerde ya yeni bir yol bulacağız, ya yeni bir yol açacağız” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kalanç, konuşmasının devamında Esenyurt’te 40 tane il derneği olduğunu dile getirerek, bütün il derneklerinin ortak çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Bundan sonraki süreçte de bu yönde çalışmalar yapacaklarını belirten Kalanç, kendisini yeninden başkanlığa layık gören tüm dernek yönetici ve üyelerine teşekkür etti. l

Esenyurt Dersimliler Yönetim Listesi

1-HÜSEYİN KALANÇ  

2-ÇETİN DURMUŞ                                         

3-HÜSEYİN ŞEBAHAT                   

4-SERDAR MERCAN                                    

5-SELAMİ KÜÇÜK                              

6-ABİDİN DİNÇER                                          

7-VOLKAN GÜNEŞ    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183