Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Depremde yıkılma riski bulunan evlerde yaşayanlar öncelikli taşınacak

Taşınacak ilçeler

Bakan Mehmet Özhaseki, Avrupa ve Anadolu Yakasında kurulmasını düşündüğü iki yeni dev ilçe için çalışma başlattıklarını belirtti. Bakan Özhaseki, “Kentsel dönüşümü depreme dayanaklı bu iki ilçe üzerinden yürüteceğiz. Avrupa Yakası’nda belirlediğimiz bölge içinde 10-12 ilçeyi alacak büyüklükte ve nüfusu 1 milyon olacak şekilde yeni bir ilçe oluşturulacak ve ilk etapta Esenler, Güngören, Bağcılar, Eyüp ve Sultangazi’yi buraya taşıyacağız” dedi.

AVRUPA YAKASINDAKİ YER ASKERİ BÖLGE

Özhaseki, “Avrupa Yakası’nda böyle bir alan tespit ettim. Tespit ettiğim askeri alan kabul görürse, yeni bir şehir kurulur ve en az 10 ilçenin kentsel dönüşümünü orada yapabiliriz. Anadolu Yakası’nda da benzer bir yer tespit ettik. Orası da 8-10 ilçeyi içine alır. Biri askeri alan, diğeri o kadar askeri gözükmüyor. Bir ay içinde netleşecek” diye konuştu.

Yeni kurulacak şehirlerin  mahalle dokusunda olacağını ve depremde yıkılabilecek alanlarda oturanların öncelikli olarak buraya taşınacağını söyleyen Bakan Özhaseki, sosyal donatı alanları olarak kullanılması gereken ama işgalli olan yerdekiler ile dere yataklarının içinde evleri olanların da ikinci etapta taşınacaklarını belirtti. Özhaseki, “Bir sağlık ocağının üzerine 3 katlı gecekondu yapılmış şekilde binalar var. Bunlar da üçüncü etapta taşınacak. Böylece eski ilçeler rahatlayıp, ortaya depreme dayanıklı yeni bir ilçe çıkacak. Kabul gördüğü takdirde en geç 5 yıl içinde yepyeni bir şehir doğar” dedi.

2011 YILINDA DÖNEMİN BAŞBAKANI ERDOĞAN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 2011 yılında Başbakan olduğu dönemde İstanbul’daki deprem riski nedeniyle Avrupa ve Anadolu yakasına birer milyon nüfuslu iki yeni şehir kurulacağını açıklamıştı. Erdoğan, bu şehirlere deprem riski altındaki ilçelerin taşınacağını belirtirken, Avrupa Yakasındaki yeni kurulacak şehrin Karadeniz kıyısında maden ve taş ocaklarının bulunduğu yerde olacağını söylemişti.

Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183