Öne Çıkanlar Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası belediye YGS

Bu haber kez okundu.

Deprem Anlatıldı

 

ESENLER- 17 Ağustos 1999 depremi 19. yılına girerken, toplumda afet bilinci oluşturmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Esenler Belediyesi İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), Nine Hatun Camii'nde Yaz Dönemi Kur’an Kursu'ndaki öğrencilere “Afet Bilinci ve Yangın Eğitimi” verdi. Eğitimde öğrencilere; afet öncesi tedbirler, afet sırası ve afet sonrası yapmaları gerekenler, risk oluşturabilecek eşyaların sabitlenmesi, ilk 72 saatin önemi, deprem sırasında uygulanması gereken "Çök-kapan-tutun yöntemi" uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrenciler, Esenler'deki acil toplanma alanları, toplanma merkezleri, afet ve acil durum aracı ve aile afet bilinci konularında da bilgilendirildi.

ESENLER'DE DEPREM TEDBİRİ

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) ayrıca 17 Ağustos Cuma günü 10.00-16.00 saatleri arasında Esenler Dörtyol Meydanı'nda kurulacak ESKAT Çadırı'nda vatandaşlara "Afet Bilinci Eğitimi" verilecek. Dörtyol Meydanı'nda hazır bulunan Afet ve Acil Durum Aracı'nın tanıtımının da yapılacağı günde, Afet gönüllüsü çalışmaları hakkında bilgiler verilip, broşür dağıtımı yapılacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183