Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Deniz Köken: Eyüpsultan’ın bir müzesi olmalı

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Eyüp Dostları Vakfı’nın İslambey Mahallesi’ndeki merkezini ziyaret etti. 

Yapılan çalışmalar hakkında vakıf yetkililerinden bilgi alan Köken, yapacağı proje ve çalışmalar hakkında konuştu.

Gaziantep’te göreve geldikten sonra 5 tane müze yapıldığını belirten Köken, mutlaka bir Eyüpsultan Müzesi olması gerektiğini söyledi. Köken, Feshane’nin müze olmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışma başlattığını projeyi detaylı incelemek için doneleri aldığını belirtti.

BALKAN ESERLERİ ALİBEYKÖY’DE

Alibeyköy’de ise bir Rumeli Müzesi kurmak ve bütün Balkanlar’da bulunan eserlerin minyatür hallerini burada sergileyebilmek istediğini açıklayan Köken konuşmasına şöyle devam etti:

Ben yapamayacağım işleri konuşmam. 25 yıllık geleneğimin içerisinde yok. Eyüpsultan’ı bu saatten sonra sanayi şehri yapacağım desem kimse inanmaz. Biz onun için merkezinde sosyal çalışma olarak çocuğu, kadını, genci, yaşlısı ve engellisini projenin bir tarafına diğer tarafına üreten, ortasına ise kültürü almamız lazım. Bu şehir kültür turizmi ile kalkınabilir.

KÖKEN: GAZİANTEP’İN TURİST KAPASİTESİ 2 MİLYON

Bu da  durup dururken olmaz. Gaziantep’te fuarlara katıldık, Paris’te 150 büyükelçiye sunum yaptık. Sınırda savaş var biz ‘Gaziantep’e Gitme Zamanı’ dedik. Dalga mı geçiyorsun derler adama. 2014 yılında göreve başladığımda 250 bin turist kapasitesi vardı, ayrılırken bu sayı 2 milyon olmuştu.

NİŞANCA’DAN BAŞLAYAN KÜLTÜR YOLU

Nişanca Mahallesi’nden meydana inen bir kültür yolu yapılacağını kaydeden Köken, ‘’İnsanlar ara sokaklardan dolaşa dolaşa camiye inecek. Roma’da ara sokaklarda gezerken büyük meydanlara çıkıyorsunuz. Kaybolma riski yok’’ ifadelerini kullandı.

KÖKEN: VAKIF MEDENİYETİNİ HAYATA GEÇİRMEMİZ LAZIM

Kültür ve sanatı yaşatmak için ne yapılabilir bunları konuşmak istediğini kaydeden Köken, Örneğin ‘Bir Fikri Olan’ diye havuz oluşturacağız ve bütün fikirleri bir araya toplayacağız. İnsanların aklına saygı duyacağız. Vakıf medeniyetini tekrar hayata geçirmemiz lazım. Sadaka kültürü değil. Yardımlaşma erdemi ve vakıf medeniyeti’’ dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183