Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

Daha Yeşil ve Temiz Gelecek İçin
 

Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen “Çevre Eğitimi Seminerleri” Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçede devam ediyor. Seminerlerde geri dönüşüm, temizlik ve doğa sevgisi konuları işleniyor.

Çevre eğitimi seminerlerine katılan öğrenciler; hangi malzemelerin geri dönüştürülebilir olduğunu, plastik-metal-cam-pil-kağıt-kompozit ambalaj-ahşap-evsel yağ atıklarının geri dönüştürülmediği takdirde doğaya verdiği zararları, geri dönüşümün doğaya ve ülke ekonomisine faydalarını öğreniyorlar.

İlkokul ve ortaokul sınıflarına ayrı ayrı verilen eğitimler için öğrencilerin yaş gruplarına göre anlayabileceği tarzda sunumlar hazırlandı. Her gün farklı bir okulda verilen eğitimleri, alanında uzman belediye personeli anlatıyor. Eğitimler, sözlü anlatımın yanı sıra uygulamalı olarak da işleniyor. Eğitimlerin yanı sıra her hafta öğrencilere, evde geri dönüştürülebilir malzemeleri koymaları için mavi torbalar dağıtılıyor. Böylece öğrencilerin çevre seminerinde öğrendiklerini evde aileleriyle birlikte tatbik etmeleri amaçlanıyor.

Kağıthane Belediyesi haftanın belirli günlerinde mahallelerde geri dönüştürülebilir atıkları kapı kapı gezerek evlerden topluyor. Çevre eğitimi seminerlerinde öğrencilere hangi gün hangi mahallede toplama yapıldığı ve belediyenin konuyla ilgili biriminin iletişim bilgileri de öğretiliyor. Aynı yöntem okullarda da uygulanıyor. Kağıthane Belediyesi tarafından çocukların çevreye duyarlılıklarını artırmak adına her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne özel yarışmalar düzenlenirken; sene boyunca en çok geri dönüştürülebilir atık malzeme toplayan okul öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, konuya ilişkin farkındalığın artması için tüm çevre eğitimi seminerlerinde öğrencilerin yanlarında oluyor. Başkan Kılıç yaptığı açıklamada; ‘’Çevre eğitimi seminerlerini 10 yıldan uzun süredir düzenliyoruz. Bu ve benzer çalışmalar neticesinde her geçen gün daha az çöp ve daha çok geri dönüştürülebilir malzeme topladığımızı gözlemledik. Çocuklar büyüyecek ve her biri ileride çeşitli makamlarda yer alacak. Şimdiden onlara yaşadığı çevreye sahip çıkmayı doğru şekilde öğretebilirsek, gelecek hepimizin adına daha güzel olacak demektir.’’ şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183