Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Dağın yamacındaki yol artık tehlikeli değil

 Sarıdağ’da yaşayan vatandaşların hem yaya hem de araçla ulaşım güçlüğü yaşaması ve yaşanan kazalar nedeniyle bu konuda gelen talepleri değerlendiren Sarıyer Belediyesi, sarp bir yamaçta bulunan eğimli ve virajlı yolda düzenleme çalışması başlattı.

Fen İşlerinden Sorumlu Mimar Gökan Zeybek’in yapılan çalışmaları yakından takip ettiği düzenleme kapsamında öncelikle yolun genişletilmesi için yüksek ve güçlü istinat duvarları örüldü. Ardından bir aracın güçlükle geçtiği yol genişletilip, asfaltlandı. Yol kenarındaki merdivenlerin de yenilenmesi ile vatandaşlar rahat bir ulaşım imkânına kavuştular.

Sarıdağ’daki çalışma sırasında 400 metreye varan yolun genişlik olarak 3 metreden 7 metreye çıkarıldığı ayrıca 300 metrekareye yakın güvenlik duvarı inşa edildiği belirtildi.
Coğrafi olarak engebeli ve dik yamaçların oldukça fazla olduğu Sarıyer’de belediyenin yol, istinat duvarı, kanalizasyon, yağmur drenaj kanalları, kaldırım ve çevre düzenlemeleri oldukça fazla yatırım, emek ve çalışma gerektiriyor. Ancak Beloediye Başkanı Şükrü Genç’in inşaat mühendisi olması, yardımcısı Gökan Zeybek’in de mimar olması nedeniyle bu tür çalışmalar teknik anlamda daha hızlı ve olması gerektiği şekilde yapılıp, halkın yaşamı kolaylaştırılıyor. 
Sarıdağ’ın yanısıra ilçenin birçok yerinde yapılan yol, kaldırım, duvar ve düzenleme çalışması sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, gazeteci Tuncay Dağlı’ya, kamuoyunun aktarılması amacıyla bilgi vermişti.
Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183