Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol

Bu haber kez okundu.

Cumhuriyet gazetesine yapılan baskılar Şişli Meclisi’nde kınandı

 Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün başkanlığında gerçekleşen Şişli Belediyesi Ekim ayı birinci oturumda söz alan CHP Grup Sözcüsü Muharrem Çatalkaya, ülkemizde ifade özgürlüğü ve demokrasi ile ilgili yaşananların kaygı verici olduğunu söyledi.  Sözlerine 10 Ekim’de Ankara Gar’ında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri anarak ve terörü lanetleyerek başlayan Çatalkaya, ‘Bu  ay Türkiye’nin gündemi yoğun bir o kadar da sıkıntılı. 10 Ekim’de Ankara Gar’ında meydana gelen patlamada yüzden fazla insanımız hayatını kaybetmişti.  Onun yıldönümüydü. Bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelere başsağlığı diliyoruz. Terör bugün de en önemli sorunlarımızın başında geliyor. Ülkemizin Doğu ve Güneydoğusu sıkıntılı. OHAL gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararnamelerle meclis çalışamaz bir duruma gelmiştir. Özellikle basın çalışanlarına, gazetelere, yerel medyaya ve en son Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyon. Hangi gerekçelerle olursa olsun yapılanların ifade özgürlüğü ve demokrasi ile bağdaşır bir yanı yok’ diye konuştu.




SEÇİLMİŞLERE YÖNELİK SALDIRI VE TUTAKLAMALAR DA KINANDI
CHP Grup Sözcüsü Muharrem Çatalkaya, son günlerde CHP’lilere yönelik yapılan silahlı saldırıları da değerlendirerek, ‘Genel Başkanımız Sayın Bülent Tezcan’a silahlı bir saldırı oldu. Yine Avcılar Belediye Başkanımız Sayın Handan Toprak’a silahlı saldırı düzenlendi. İkisine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Demokrasiye olan inancımızla Mustafa Kemal’in ilkeleri doğrultusunda yürüyeceğimizden hiçkimsenin şüphesi olmasın. Son günlerde ülkemizde demokrasi ile bağdaşmayan gelişmeler yaşanıyor. Doğu ve Güneydoğu’daki  belediyelere kayyum atamaları, siyasi parti temsilcilerine yönelik tutuklamaları büyük bir kaygı ile izliyoruz.  CHP Gurubu olarak diyoruz ki Her ne nedenle olursa olsun halkın iradesiyle seçilmiş olanların yine halkın iradesiyle bırakmaları gerekmektedir. 12 Ekim Levent Kırca, 21 Ekim Ahmet Taner Kışlalı’nın ölüm yıldönümüydü. Sanatçı ve aydınlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyeti’mizin kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladık. 31 Ekim Prof. Dr. Erdal İnönü’nün ölüm yıldönümüydü. Erdal İnönü’yü de saygı ve minnetle anıyoruz. Yine Türk siyasetinin dürüst ve yürekli insanı,  büyük siyasetçi Bülent Ecevit’i de saygı ve rahmetle anıyoruz’ dedi.
AK Parti Grubu’nun güncel gelişmeler hakkında bir fikir beyan etmediği meclis toplantısında gündeme gelen maddeler ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi.

Fidan Uğur

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183