Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Çukursuz Esenyurt müjdesi

 ESENYURT- Esenyurt Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı bir süre önce hizmete açılan yeni Meclis Salonu’nda yapıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe başkanlığında yapılan toplantıda belirlenen günden maddeleri görüşüldü ve karara bağlandı. Alatepe, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis grup üyelerinin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

‘BÜTÜN YOLLAR TEK YÖN OLACAK’

Belediye Başkanı Alatepe, ilçedeki birçok problemin  30 Kasım tarihine kadar sonlandırılacağını belirterek şöyle konuştu: “Bu tarihe kadar 6 okul ve 2 alt geçidin inşaatı bitirilecek. Birkaç büyük proje haricinde bütün inşaatlar bitirilecek. Bu inşaatları yürüten müteahhitler gözlemimiz altında. Telekom, İSKİ gibi kuruluşlarla görüşerek 4 ay içinde tüm alt yapı çalışmalarını bitirmelerini isteyeceğiz. Kanalizasyon sorunu olan sokak kalmayacak. 30 Kasım’a kadar çukursuz bir Esenyurt  olacak. Bütün yollar tek yön olacak.“


6 SOSYAL TESİS

Alatepe, ilçedeki parklarda yakın bir zamana kadar hiçbir sosyal tesis bulunmadığını hatırlatarak, “Yapılacak 6 yeni sosyal tesisle toplam 9 tesise ulaşacağız. Parkları halkın hizmetine sunacağız. Buralarda ucuz ürün satılacak. Recep Tayyip Erdoğan Parkı’ndaki tesis yapılan tadilat sonrası açılacak. 5 kişilik bir aile 25-30 liraya rahatlıkla bir şeyler yiyip içebilecek. Şehitler parkı, Gaziler Parkı, havana Parkı ve İncirtepe’de ki parkta sosyal tesislerimiz devreye girecek. 3 adet mevcut parkla 9 sosyal tesise ulaşacağız” dedi.

Alatepe, ayrıca ilçede bir yıl içinde okul sorununun da biteceğini belirterek, “Bunun için kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve bağışçılarımızla koordineli olarak çalışıyoruz. Toplamda 20 okul hedefimiz var.  8 liseyi bir kampüs halinde bir araya getireceğiz. Mevcut liselerin yerinde de ilköğretim okulları olacak” diye konuştu.

Kent YAŞAM

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183