Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran gündem haber

Bu haber kez okundu.

Covıd - 19 Güvenli Üretim Belgesini Aldı

 Amasya Merzifon’da 103.000 m2’lik alanda bulunan fabrikasında 1.500 kişilik istihdamı ile bölgenin ekonomide en büyük katma değerini yaratan Silverline, daha en başından bu yana sıkı önlemler aldı ve hiçbir detayı atlamadı. Sürecin takibi ve uygulaması için ‘Covid Denetim Ekibi’ oluşturan Silverline, bir eylem planı çerçevesinde alınan önlemleri uyguluyor, denetliyor ve sıkı gözetim altında tutuyor. Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) belirlediği hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol prosedürlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiren Silverline, Samsun TSE Belgelendirme Müdürlüğü’nün denetimleri ile 3 fabrika ve ofisler için Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni alarak güvenli çalışmaya yönelik titizlikle yürüttüğü başarılı çalışmaları belgeledi.



Resmi makamlar tarafından alınan tüm önlemlere ek olarak kendi çalışma protokollerini de oluşturduklarını ifade eden Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin ‘olağanüstü bir süreçten geçtik, geçmeye devam ediyoruz. Bu sürecin başarıyla atlatılabilmesi için kişisel önlemler başta olmak üzere tüm işletmeler ve fabrikaların üzerine düşen görevi yerine getirmesi son derece önemli. Silverline olarak ‘önlem hayat kurtarır’ sloganı ile tüm işletmelerimizde hiçbir detayı atlamadan önlemlerimizi aldık. Bizim için çalışan memnuniyeti ve güvenliği, müşterilerimiz ve paydaşlarımızın güveni ve güvenliği son derece önemli. Çalışma hayatına getirdiğimiz yeni modeller ve teknik alt yapımızla şu ana kadar üretim ve ofislerimizde süreci sekteye uğratmadan, herhangi bir sağlık problemi yaşamadan başarıyla devam ettirdik. Bundan sonra da tüm önlemleri alarak üretmeye, yeniliklere imza atmaya ve global arenada başarı ile büyümeye devam edeceğiz’ dedi.



Alınan önlemlerde hiçbir detay atlanmadı…

Covid- 19 sebebiyle resmi makamlar tarafından alınan tüm kararları büyük bir hassasiyetle uygulayan Silverline, ‘güvenli işe dönüş rehberi’ hazırlayarak tüm çalışanlarını bilgilendirdi. Bu çerçevede, tüm fabrika ve ofis çalışanlarına Covid-19 temel bilinçlendirme ve hijyen eğitimleri verildi. Fabrika, sosyal alanlar, üretim, yemekhane ve birçok alana bilgilendirme afişleri asıldı ve yemekhanelerde Coronavirus kamu spotları yayınlanmaya başladı. Tüm çalışanlara maske ve eldiven temin edilirken, kişisel koruyucuyu donanım kullanımı servisler dahil zorunlu hale getirildi. Tüm atık kumbaraları, soyunma odaları, lavabolar, ofisler, üretim alanları, fabrika, sosyal alanlar ve yemekhaneler düzenli pulverize dezenfektan cihazları ile dezenfekte edildi ve detaylı temizlik yapıldı. Yemekhane ve fabrika girişlerinde sosyal mesafeyi sağlayacak zemin uyarı çizgileri yapıldı. Üretim alanları ve teknik ofislerde bulunan havalandırma sistemlerinin bakım periyotları arttırıldı. Toplu kullanım alanları başta olmak üzere birçok noktaya el dezenfektanları konularak erişim kolaylaştırıldı. Yemekhane bölümünde ekmek, çatal, bıçaklar ambalajlanırken sular tek kullanımlık ambalajlarda verilmeye başlandı. Pişmesi mümkün olmayan, elle yıkanan salata ve meyve grubu ürünler yemek menüsünden kaldırıldı. Tüm ortak alanlarda sosyal mesafe şeritleri oluşturuldu. Tüm servis araçları pulverize dezenfektan cihazları ile dezenfekte edildi. Toplantı odaları ve çalışma alanları doğal havalandırma prosedürlerine göre düzenlendi. Ofis içi oturma planında 1,5 metre güvenli mesafe kuralı getirildi. Girişler de sağlık personeli ateş ölçümlerini yaparak kontroller günlük rutine dönüştürüldü. Alınan bir dizi önlemle ‘yeni çalışma hayatı’ maksimum güvenlik seviyesine ulaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183