Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran gündem haber

Bu haber kez okundu.

Çocuklardan büyüklere önemli mesaj;

 

Sarıyer Belediyesi'nin konuğu olarak 23 Nisan Çocuk Şenlikleri kapsamında yurtiçi ve yurt dışından gelen yüzlerce öğrencinin oluşturduğu 4. Uluslararası Çocuk Meclisi  Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde toplandı. 'Oyun Hakkı' ve 'Hepimiz Farklıyız, Hepimiz Eşitiz' temalarıyla yürüttükleri çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaşan 485 çocuk, "Sarıyer Belediyesi 4. Uluslararası Çocuk Meclisi Bildirgesi" yayınladı.

Sekiz il ve dokuz ülkeden çocukların katıldığı meclisi oluşturan çocuklar, kendi haklarını anlattıkları çalışmalarını tüm dünyayla paylaştı. Bildiride "Bırakın oynayalım" diyen çocukların mesajı tüm dünyaya geçildi. Bildiride şu mesaj verildi:

“OYUN OYNARKEN SOSYALLEŞİP BÜYÜYORUZ”

"Oyun oynarken hepimiz farklılıklarımızla bir arada olabiliyoruz. Ülkeler, şehirler, milletler değişse de oynanan oyunlar değişmiyor. Oyun oynarken düşünüyoruz, eğleniyoruz, öğreniyoruz, sosyalleşiyor ve büyüyoruz. İstiyoruz ki bunu siz büyükler de fark edin. Bizler yeterli oyun alanı olmaması, sokaklardaki güvenlik problemleri, parklar ve yeşil alanların az olması ve trafik yoğunluğu nedeniyle rahatça oyun oynayamıyoruz.  Bu arada gün içinde uzun süre okuldsa kalıyoruz. İlgi alanımıza girmeyen derslere çalışmak zorunda kalıyoruz. Biz çocuklar özgürce oyun oynayabileceğimiz ‘Oyun Günü’ hayali kuruyoruz.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise bir hafta Sarıyer’de misafir olan çocuklara, “Ben sizlerin ne yaşadığını çok iyi anlıyorum. Keşke diğer büyükler de anlayabilseler. İçinizdeki coşkuyu hissettiğim için söylüyorum, 'Sarıyer Belediyesi çocukların belediyesi,' diye. Çünkü biz, sizlerle doğru işler çıkarıyoruz" dedi.

 Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183