Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Çocuklar İçin Sokaklara Çıktılar’

 

BAKIRKÖY- “Artık yeter, susmayacağız! Cinsel taciz, tecavüz ve çocuk istismarlarını durduracağız” pankartı açarak, “Tecavüz insanlık suçudur”, “Tecavüzü aklama, suça ortak olma”,” İdam çözüm değil” dövizleri taşıyarak slogan atan katılımcılar, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet, taciz, tecavüz, istismar ve katliamın arttığına tanık olmaktan artık bıktıklarını ifade ederek, yetkilileri göreve davet etti. Katılımcılar adına basın açıklaması yapan Leyla Koç Üzümcü, söz konusu olayların artışında yatan temel dayanağında, toplumun kutuplaştırılması,  müftülere nikâh yetkisi verilmesi, iyi hal indirimleri, diyanetin fetvaları gibi örneklerle çoğaltabileceklerini söyledi.

MÜCADELEYE ÇAĞIRDI

“Çocuk istismarının, tacizin, tecavüzün ve katliamların sağanak gibi üzerimize yağdığı bu süreçte susmamızı, itaat etmemizi, boyun eğmemizi bekleyen şiddetin kaynağı iktidar sahipleri yanılıyor, asla susmayacağız” diyerek devam eden Koç Üzümcü,  “Bir çocuğun çıkaramadığı ses olacağız! Erkek adaletinizi değil, gerçek adalet istiyoruz. Ensar Vakfı’nda “bir kereden bir şey olmaz” zihniyetiyle istismarın üstünü örtmeye çalışanlara karşı, çocuklarımız yaşasın demek için sokağa çıkıyoruz. Taciz, tecavüz ve istismarı meşrulaştıranlara karşı tüm halkımızı hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” diyerek açıklamasını bitirdi.


ALKIŞLA PROTESTO

Bakırköylü kitle örgütleri ve forumlar olarak çocuklara karşı uygulanan tüm taciz olaylarının takipçisi olacaklarını ilan eden Leyla Koç Üzümcü, kaybolduktan sonra cansız bedenleri bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ve 4 yaşındaki Leyla Aydemir şahsında kaybettiğimiz tüm çocuklar için alkışlı protesto ile eyleme son verdi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183