Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan memur Türkiye Atletizm Federasyonu nikah sarayı

Bu haber kez okundu.

Çocuklar geleceklerini inşa ediyor

 KAĞITHANE - Her yıl ilçedeki tüm okullarda verilen çevre eğitimleri ile çocuklarda çevre bilinci ve farkındalık oluşturan Kağıthane Belediyesi, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında sadece okullardan 300 tonluk geri dönüşüm malzemesi topladı. Yapılan çalışmalar ile birlikte önemli bir noktaya ulaşan Kağıthane Belediyesi bu sayede 60 bin çevre gönüllüsü çocuk kazandı.



Bu yıl da çevre çalışmalarına devam eden Kağıthane Belediyesi, ilçede eğitim veren özel ve devlet okullarına geri dönüşüm ve atık pil kutuları dağıttı. Öğretmenlerin de yardımıyla çocuklarda geri dönüşüm ve çevre bilincinin arttırılması hedeflenirken atık ürünler ile çöplerin birbirinden ayırt edilerek bu davranışın çocuklarda alışkanlık haline getirilmesi amaçlanıyor.

BU YILKİ HEDEF 500 TON

Toplamda 22 adet büyük geri dönüşüm konteyneri, 16 adet pet şişe konteyneri, 48 adet ek mavi konteyneri, 30 adet mavi kapak ve atık pil kutusu okullara teslim edildi. Geçen yıl 59 okuldan toplam 300 tonluk geri dönüşüm malzemesi toplayan Kağıthane Belediyesi’nin bu yılki hedefi ise 500 ton olarak açıklandı. Atık malzemelerin dışında geçen yıl okullardan ayrıca 140 tonluk geri dönüştürülmek üzere ders kitabı toplandığı da belirtildi.

Liselerde Prof. Dr. Orhan Kural’ın sunumuyla çevre seminerleri ve söyleşileri gerçekleştiren Kağıthane Belediyesi ilk ve ortaokul öğrencileri için her yıl uyguladığı çevre eğitim programlarına da Ekim ayı içerisinde başlayacak. Okullarda verilen eğitimlerin ardından olumlu sonuçlar alan Kağıthane Belediyesi temelden çocukları çevre konusunda eğiterek gelecek yıllara da yatırım yapmış oluyor.

Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183