Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

ÇOCUK MECLİSİ'NDE HEDEF GÜVENLİ KAFE

 Esenler Belediyesi Çocuk Meclisi'nin ilk oturumu, Meclis Koordinatörü Ziya Çandır tarafından açıldı. Esenler’deki 18 ortaokul ve 7 bilgi evinden oluşturulan 140 üyelik meclisin ilk toplantısında başkan seçildi.
MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ
Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk oturumda Çocuk Meclisi Başkanlığı için seçim yapıldı. Her okul ve bilgi evinden bir başkan adayının çıktığı seçim yarışının ilk turunda 16 aday kendilerini tanıttı ve vaatlerini açıkladı. Kıran kırana geçen yarış sonunda diğer adaylardan fazla oy alan Nuri Pakdil Bilgi Evi öğrencisi Elanur Pınar 43 oyla Meclis Başkanı, Tacirler Eğitim Vakfı İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Emirhan Kesti ise 33 oyla Başkan Yardımcısı seçildi. Meclis başkan ve yardımcıları 1 yıl görevde kalacaklar. Çocuk Meclisi'nde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da; Sokak Çocukları, Engelli Çocuklar, Çocuk Hakları gibi 14 komisyon oluşturulacak.BAŞKAN PROJELERİNİ AÇIKLADI
Çocuk Meclisi Başkanı Elanur Pınar, hayata geçirmek istedikleri projeleri "Ağaç yaşken eğilir diyerek Mihmandar projesi çalışmalarını genişleteceğiz ve sayıyı arttırma çalışmaları yapacağız, şehir içi ve şehir dışı tarihi ve kültürel tanıtım gezileri gerçekleştireceğiz, öğrencilerin gidebileceği güvenli kafeler tesis etmek için çalışmalar yürüteceğiz, kantin ve gençlerin gittiği mekanlarda gıda teftişlerini arttırmak ve helal gıda sertifikası konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapacağız" şeklinde açıkladı.
ÇOCUK MECLİSİ NEDİR? 
Esenler Belediyesi Çocuk Meclisi'nde, Esenler'de eğitim gören, yaşları 8 ile 14 arasında değişen 140 çocuk bulunuyor. Çocuk Meclisi ile çocukların sorunları, talepleri ve hayallerini özgürce konuşabileceği, kendi oyları ile alınacak kararlarla seçme ve seçilme deneyimi yaşayabileceği mecliste; söz sahibi, kültürünü ve tarihini benimsemiş nesillerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183