Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Çipli Kimlik Kartlarının Sahtesini Bastılar

 

Ülke genelinde tamamen çipli kimlik kartına geçme süresi henüz tamamlanmamışken , kalpazanlarda bu süreçte boş durmadılar. İstanbul’un Tuzla ve Ataşehir ilçelerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda çipli nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport ve banka çekleri gibi çok sayıda sahte belge ele geçirildi.

Kalpazan çetelerinin, çıkan kimlik kartlarını nasıl kopyaladıkları ise merak konusu. Diğer kalpazanlara yol göstermemek için suçluların kimlikleri nasıl kopyaladıklarını açıklamayan yetkililer sadece kullanılan makineyi göstermekle yetiniyor.


Vatandaş Sahte Olduğunu Nasıl Anlayacak?


Sahte belgelerin gerçeğinden nasıl ayırt edileceğine gelince… Cep telefonuna yüklenecek bir uygulamayla, banka çeklerinin üzerindeki QR kodunu kontrol etmek mümkün. Diğer yandan paranın sahte olup olmadığını doğrulamak için, banknotları bankamatikten kendi hesabınıza da yatırabilirsiniz. Bankamatik, sahte banknotları kabul etmeyeceğinden, sahte olduğu kolayca anlaşılacak.

Başka soru da, 3 kalpazanın tutuklandığı 
operasyon kapsamında, ele geçirilen sahte çipli kimlik kartlarının gerçeğinden nasıl ayırt edileceği? 
Uzmanlar o ayrımı vatandaşın yapmasının mümkün olmadığını, ancak profesyonel bir incelemeyle anlaşılabileceğini söylüyor. 

 

Gamze ÜNLÜ / Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183