Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

CHP’den ‘Yerel Medya’ Atağı

 

CHP İstanbul  2. Bölge Milletvekili Adayı,Yön Radyo'nun Kurucusu ve Yönetim  Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç'ın adaylığı özellikle yerel medyada yoğun ilgiyle karşılandı. Yerel ve bölgesel radyo ve televizyonlardan  davetler alan Kılınç, davetlere olabildiğince katıldığını söyledi.  Geçen hafta Antalya Koza TV ve Radyo Akdeniz’de canlı yayına katılarak CHP’nin medya ile ilgili vaatlerini anlatan Kılınç, İstanbul'da ise Kent FM, Radyo Ritim, Tek Rumeli TV, Yıldız Tv'de canlı yayınlara katıldı.

BİR GÜNDE ÜÇ İLDE 8 CANLI YAYIN

12 Haziran Salı günü Gaziantep, Adana ve Mersin’de 5 Radyo ve 3 Televizyon kuruluşunu ziyaret eden Kılınç, Adana’da Efsane Radyo, Metro TV, Radyo Meşk, Mersin’de Kanal 33, Kent Radyo, Radyo Metropol, Gaziantep’te Radyo Şirinnar ve Olay TV’de katıldığı programlarda  soruları yanıtladı. Katıldığı programlarda gözlemleri ile ilgili soruları yanıtlayan Yüksel Mansur Kılınç, Türkiye'nin artık AKP iktidarını taşımak istemediğini söyledi.

‘ÇOK SAYIDA RADYO VE TV KAPATTILAR’

AKP döneminde bir çok yerel radyo ve televizyonun kapandığını ifade eden Kılınç, yayınlarını sürdüren çok sayıda yerel medya kuruluşunun ise ekonomik nedenlerle AKP’nin  kontrolüne girmek zorunda bırakıldığını kaydetti.

‘ÖZGÜR VE GÜÇLÜ BİR MEDYA YARATACAĞIZ’

Kılınç,  yerel medyanın hem demokrasinin hem özgür medyanın en önemli unsurlarından  olduğunu vurgulayarak; Türkiye'de medya tek merkezden kontrol edilmek isteniyor. Bu nedenle özgür ve bağımsız yayın kuruluşlarının etkisizleştirilmesi için bilinçli bir program uygulanıyor. Bağımsızlığını korumaya çalışan sınırlı sayıdaki radyo ve televizyon kuruluşları yayınlarını büyük fedakarlıklarla yürütüyor. Bunu tümüyle değiştirmek istiyoruz, dedi. Kılınç, Türkiye'de özgür ve güçlü bir medya için gerekli tüm yasal düzenlemeler ve alt yapı çalışmaları ile ilgili sorumluluk almaya hazır olduğunu vurguladı.

‘ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ’

CHP’nin seçim bildirgesinde  yer alan medya ile ilgili düzenlemeleri anlatan Yüksel Mansur Kılınç, özgür medya programının aynı zamanda bir iktidar programı olduğunu ifade ederek  sözlerini  şöyle sürdürdü:

“Yurttaşların gerçekleri öğrenme hakkının önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Medya kuruluşlarını iktidar güdümüne sokmak için kamusal kaynakların ödül, kamusal cezaların sopa olarak kullanılmasına son vereceğiz. Basın İlan Kurumu aracılığı ile verilen kamu ilanlarının fiyat tarifesini objektif kıstaslara bağlayacağız. Yerel medyanın özgür ve objektif bir biçimde yayın yapabilmesi için ekonomik sorunlarını çözeceğiz. Bağımsızlıklarını destekleyeceğiz. Reklam gelirlerinin adil biçimde paylaşılmasını sağlayacak, vergi yüklerini azaltacağız”

Kent YAŞAM

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183