Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol

Bu haber kez okundu.

CHP’den Çocuk ve Kadın İstismarına Tepki

 

YARGI KİTABA GÖRE İŞLEMELİ

Oturma eyleminden önce basın açıklaması yapan Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sayın Atıcı, Küçükçekmecede yaşanan üzücü hadiseye değinerek şu açıklamalarda bulundu. “Bugün burada Küçükçekmece'de yaşanan vahim bir olayın ülkemizde ki neticeleri ve kendi tepkimizi dile getirmek için toplanmış bulunmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti her geçen gün daha derin bir karanlığa sürükleniyor. Yargı kitaba göre değil, kişilerin baskısına ve isteğine göre hareket ettiği sürece daha derine sürüklenecek…” diyerek cümlelerine şöyle devam etti.

 

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

“Gün geçmiyor ki ülkemizin bir köşesinde bir çocuk tacize, istismara uğramasın hayvanlara tecavüz ve işkence haberleri duyulmasın. Bu olayların hiçbir şekilde caydırıcı cezalarının olmaması her geçen gün bu tür olayların artmasının en büyük sebebidir. Devlet yöneticilerinin bu konuda ki vurdumduymaz söylemleri âdeta bu zanlıların sırtını sıvazlamak gibidir. Zaten her anlamda tartışılan yargımız mevzu çocuk olduğunda en azından üst cezalandırma olması hepimizin vicdanını bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Ancak ülkemizin her yerinden bu tarz haberler her geçen gün artarak gelmekte ve bunları da TÜİK raporlarında görmekteyiz.
 

 

• TÜİK verilerine göre çocuk mağdur sayısı 2014’te 74.064 iken 2016’da 83.552’ye yükselmiştir.

• Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne göre; Çocuk cinsel istismar hükümlülerinin yüzdesi % 42,5 iken (2006 yılında) % 58,8’e (2016'da) yükselmiştir.

• Cinsel suç mağduru olan çocukların yüzdesi 2014'ten 2016'ya %33 artmıştır

• Türkiye’de 27 ilde 30 Çocuk İzlem Merkezi bulunmaktadır. Ocak 2011 – Mayıs 2016 arası ÇİM’lere Türkiye genelinde 21.068 olgu başvurmuştur. Vakaların %85’i kız, %15’i erkek çocuktur.

• Türkiye’deki cinsel suçların yüzde 46’sı çocuklara karşı işleniyor.

 

DURUM ÇOK VAHİM DÜZEYDE

Türkiye’de cinsel istismara uğrayan çocukların yaş ortalaması 13,7’dir. Kötüye kullanılan çocukların %71,6’sını 14-17 yaş arasındaki çocuklar oluşturmaktadır. Bahse konu çocukların %88,3’ü kız çocuğudur. İstismara uğrayan çocukların %52,9’u eğitim hayatına devam etmemektedir. Bu çocukların %4,7’si zihinsel engelli iken %7,3’ü daha evvel de istismara uğramıştır. Suistimallerin %49,3’ü zorla, %30’u tehditle, %44’ü daha önceden planlanmış bir şekilde gerçekleşmiştir. İstismara uğrayan çocukların %41,3’ü direnç göstermiş, bahse konu durum %53,3 oranında çocuğun yaralanmasına sebep olurken, bu saldırıların %20’si hamilelikle sonuçlanmıştır. İstismarlar %62 oranında tekrar etmiştir. Suistimal edilen çocukların yaşadığı bu durum, çocukların annelerine anlatması ya da ebeveynlerin çocukların yaşadığı bu durumu fark etmesi sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Vakaların %81,3’ünde adli rapor verilmemiştir. Bununla birlikte adli veya hastane raporlarında, bu olayın çocukların %78,6’sının ruh sağlığını çok olumsuz etkilediği tespit edilmiştir.

 

Bunların önüne geçmek için ne yapmalı;

• Çocuklara yönelik şiddet, çocuk sağlığı, eğitimi ve durumlarına ilişkin düzenli veri toplanmalı

• Çocuk hakları için bütüncül bir politika oluşturulmalı, öncelik verilmeli

• Cezaların artırılmasından ziyade koruyucu ve önleyici tedbirlere yoğunlaşılmalı

• Aile içi eğitiminin sağlanması

• İstismara maruz kalan çocuğun beyanı yeterli bulunmalı, bunun için adalet sistemindeki heyetler donanımlı, eğilimli olmalı. Yalan söylediğinin ortaya çıkması durumunda da yalana zorlayan sebepler araştırılmalı

• Çocukların doğrudan destek alabilecekleri sistemler oluşturulmalı

• Çocuklarda taciz konusunda farkındalık yaratılmalı vücut güvenliği ve Hayır demek öğretilmeli

• Kadınlar ve çocuklar için iki ayrı bakanlık kurulmalıdır

 

‘AŞAĞILIK SÖYLEMLERLE BU YÜZ KIZARTICI OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ’

Türkiye’de çocukların korunması 2018 yılında hala tartışılan eksiklerin hala giderilmeye çalışıldığı bir konu, ama öncelikli bir gündem maddesi olduğunu söylemek zor hayvana şiddeti ve tecavüzü sadece para cezası ile geçiştirirsen, Ensâr vakfında 45 erkek çocuğuna tecavüz edildikten sonra dönemin AİLE BAKANI Sema Ramazanoğlu ‘’Bir Kereden Bir şey Olmaz” gibi densizce bir söylemde bulunup tacizi ve tecavüzü ülkemizde meşrulaştırırsa ve birçok belediye hala bu vakıflara para yardımı yapmaya devam ederse, bir devlet yöneticisi perdesiz ev ya kiralıktır ya da satılıktır diyerek açık açık bir kadını kast ederse ve bunun gibi AŞAĞILIK söylemlerde bulunulmaya devam edilirse bu tür VAHİM ve YÜZ KIZARTICI olayların önüne hiçbir güç geçemez. Bizler şartlar ne olursa olsun sessiz kalmayacağız çünkü sessiz kalınırsa daha karanlık günlere doğru ilerleyeceğimizden eminiz!!

4 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz edecek kadar gözü kararmış ve CANİ ve ADİLERE en ağır cezayı vermezseniz yarın öbür gün daha ağır sonuçlara toplum olarak katlanmak zorunda kalacağız. Metrobüsde, sokakta, evde ve okulda cinsel açlığın ülkesi olan ülkemizde cezaların CAYDIRICI olması şarttır. Bu karanlığa sürüklenen ülkeye HAK, HUKUK VE ADALETİ getirene kadar mücadelemize yılmadan yorulmadan devam edeceğiz!”

TUĞÇE HUY/KENT YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183