Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

CHP’DE DELEGE SEÇİMİ, “ DÜŞMAN KARDEŞLERE” DÖNÜŞTÜ..!

 KAYNAYAN KAZAN BAKIRKÖY

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın kongre seçimlerinin ilk ayağı olan mahalle seçimleri 8 mahallede tamamlandı. 8 mahallede yapılan seçimlerde, Ataköy 1. Kısım ‘Kırmızı Liste’ ile girerek kongrenin kazananı oldu. Ataköy 3-4-11 seçime tek listeyle girerek birlik beraberlik görüntüsü verdi.

Erbulak Kültür Merkezi’nde yapılan Kartaltepe Mahallesi seçimini İl Görevlisi Şahanım Meter takip etti. 3. Bölgeden seçimden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selçuk Biber ve PM Üyesi İdris Akyüz’ün de hazır bulunduğu seçimde, İlçe görevlisi olarak Nesrin Serindağ ve Sema Tülay Dalak yer aldı.

544 üyenin katıldığı seçimde,  sandıktan 545 zarf çıktığı ve zarflardan birinin sayıma başlanmadan önce seçilerek imha edildiği söylendi. 8 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Sarı Liste: 267, Beyaz Liste ise 269 oy alarak seçimin kazananı oldu. İmha edilen bir oyun da, ilçe üyesi olan ama seçim listesinde ismi bulunmadığı halde oy kullandığını söyleyen Yalçın Üçgünder nedeniyle olduğu belirtildi.

Seçim teoride başladı, pratikte başlamadı...

Kartaltepe Mahalle seçimlerinin başlama saati olan 12:00’da, kapıların açılmasıyla içeriye giren kişilerin isimleri ve imzasının alınmasına rağmen, iki listede de ismi delege olarak yazılan kişilerin dilekçe vererek istifa etmesi ve tek bir listede olma hakkını kullanması tercihini seçim sırasında mı, yoksa seçim sonrası mı yapsın tartışmaları nedeniyle, teoride başlayan ama pratikte başlamayan seçim İl Yöneticisi Şahanım Meter’in kararıyla 15 dk uzatıldı. Şahanım Meter yazdığı tutanakta uzatma  kararını İl Yöneticisi Selçuk Biber ve PM Üyesi İdris Akyüz’ün talimatı üzerine verdiğini belirtti. Tutanağı gören üyeler, “İl seçim görevlisi talimatla karar verirmi? Bu nasıl bir basiretsizlik. Hem karar verip hem tutanağa böyle bir not yazması ne demek” diyerek tepki gösterdi.

Tartışma her alanda devam etti..

İçeride bu gelişmeler olurken, dışarıda ne olduğunu anlayamayan liste taraftarları sözlü tartışmalarla ortamın gerilmesine neden oldu. Farklı listeleri destekleyen CHP’li üyelerin karşılıklı kavgaları görenleri hayrete düşürdü. Sokaklara taşan kavgayı izleyen mahalle sakinleri cep telefonlarıyla yaşananları kaydederken, aynı partiye mensup kişilerin tartışmalarını kınadı. Kararlaştırılarak uzatılan seçim saatinin bitmesi ve sayıma geçilmesinin ardından, gerginliğin had safhaya ulaştığı izlendi.

Seçimi 2 oyla kazanan Beyaz Liste taraftarlarının kendilerine sözlü hakarette bulunduğunu iddia eden Sarı Liste taraftarları da sözlü atışmaya başlayınca ortam iyice gerildi. Seçim alanında bulunan üyelere dağılmalarını ve taşkınlık yapmamalarını söyleyen İl Yöneticisi Selçuk Biber’e, “Sen kimsin? Neden müdahale ediyorsun? Ortalığı sen karıştırıyorsun” gibi söylemler ortamın daha da gerilmesine neden oldu.

Taraflı davrandığı iddia edilen PM Üyesi İdris Akyüz konuştu

PM Üyesi İdris Akyüz’e de taraflı karar verdiği yönündeki söylemler her iki tarafın daha da gerilimini arttırdı. Sözlü laf atmaların yumruklu kavgaya dönüşmemesi için araya giren diğer üyeler, tarafları bağırarak sakinleştirmeye çalıştıysa da, taraflar birbirlerine laf atmaya devam etti. Sarı liste taraftarları kendilerine hakaret edildiğini, Beyaz liste taraftarları da aksini iddia etti.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun Danışmanılığını yaptığı söylenen Yeşilköy Mahallesi üyesi Onur Bozkurter, Belediye Meclis Üyesi Yahya Göktaş, Emrah Topkaya, Mahir Çelik ve Osmaniye Mahallesi Kitap Cafe işletmecisi Erkan Gül’ün tartışmalara katılması gerginliklerin uzamasına ve ortamın daha da gerilmesine neden oldu. Emniyet güçlerinin takviye ekip istemesiyle olay yerine gelen emniyet kuvvetleri, “Hepiniz aynı partinin üyelerisiniz. Siz birbirinizle tartışırsanız, biz emniyeti nasıl sağlayacağız” diyerek tarafları ayırmaya çalıştı.

Sarı Liste taraftarları İl Yöneticisi Selçuk Biber ve PM Üyesi İdris Akyüz’ü taraf olmakla suçlarken, konuyla ilgili açıklama yapan PM İdris Akyüz, “Kişiler değil parti önemlidir” diyerek bu iddianın asılsız olduğunu söyledi. “Partimizde üye hukukunu gözetmek benim en temel görevimdir” diyerek açıklamalarını sürdüren Akyüz, bu bağlamda, listeler arası taraf olmasının asla ve kat'a söz konusu olmayacağını söyledi. Akyüz, “Oylamanın 15 dakika uzatılması konusu ise tartışmalar nedeniyle duran seçimdeki süre kaybının, yine üye hukukunu koruma adına alınmıştır. (CHP Yönetmelikleri /2. Bölüm - Muhtarlık Bölgesi Delegeleri Seçimi Madde 10)” diyerek açıklamasını sürdürdü.


Akyüz, “Gerçekle örtüşmeyen bir yakıştırma ile siyasi kariyerimi karalmak isteyenler belmelidir ki; CHP sosyal demokrat bir partidir. Feodal ilişkileri, etnisite, bölgecilik ya da farklı çıkar hesaplarıyla sürdürülmek istenen siyaset anlayışını rededer. Bunun içindir ki CHP'de kişisel bekalar değil kurumsal beka önemlidir. Bu bağlamda bir PM üyesi olarak olduğum yer ve taraf CHP'nin ta kenidisidir” diyerek açıklamasını bitirdi. İl Başkan Yardımcısı Selçuk Biber’de, 3. Bölge Seçim Sorumlusu olduğu için orada bulunduğunu söyleyerek, “CHP taraftarıyım” dedi.


İlçe Başkanı Celal Sevinç’in de olay yerine geldiği ve tarafları sükunete davet ettiği gözlenirken, seçim alanına silahlı kişilerin geldiği, CHP seçiminde MHP’lilerin olduğu yönünde iddialarda yer aldı. Sarı Liste taraftarlarının seçimin uzamasına itiraz etme yönündeki şikayetlerini değerlendiren PM İdris Akyüz, itiraz dilekçesini imzaladı. Editörün notu: CHP kendi içinde verdiği bu mücadeleyi, sahada, yerel ve genel seçimlerde verseydi her iki alanda da iktidar olurdu…..

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183