Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

CHP suç duyurusunda bulunacak

 İBB Meclisi CHP Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü Mecliste gerçekleştirdiği gündem dışı konuşmasında,‘hayır’ oyu verecek kadınlara ve kızlara yönelik referandum öncesi facebook sayfasında ağır hakaretlerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı Ömer Akbayrak’ın hakaret dolu yazısını İBB meclis gündemine taşıdı.CHP’li tüm meclis üyelerinin Ömer Akbayrak hakkında suç duyurusunda bulunacağını meclis kürsüsünde dile getiren Görgü, “Biz CHP Grubu olarak ‘hayır’ oyu veren kadınlarımıza ve kızlarımıza hakaret eden İBB çalışanı Ömer Akbayrak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. AKPartili meclis üyelerinin de suç duyurusunda imzasını görmek istiyoruz” çağrısında bulundu.



AKParti adına söz alan kadın meclis üyesi sadece Ömer Akbayrak’ı kınadıklarını ve sözlerini doğru bulmadığını söyledi.
Akbayrak’ın paylaşımı lanetlendi.



Meclis Üyesi Görgü konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Ömer Akbayrak ve onun gibi düşünenler şunu çok iyi bilmeliler ki; biz kadınlar hayatlarımızı bir karanlığa hapsetmeye çalışan bu zihniyetin karşısında yaşam ve özgürlüklerimiz için, çocuklarımızın özgür kahkahaları ve gelecekleri için, şiddete, gericiliğe ve diktaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Ellerimizle kuracağımız ve yeşerteceğimiz, eşitliğin özgürlüğün, barışın hüküm sürdüğü bir Türkiye için cariye değil, o gün birlikte omuz omuza, tek yürek, tek ses oluruz. Tabi ki de Ömer Akbayrak durup dururken bunları yazmadı. Son yıllarda ülkemizdeki egemen siyasal gücün, kadınlara bakışı ve kadın haklarına yaklaşımının meydan okumaya dönüştüğünün sonucudur.Yaşamdan, medeniyetten, insanlıktan çok uzak, hiçbir özelliği olmayan, var olduğu ortamda değer göremeyen Ömer Akbayrak‘ın ekran arkasına sığınıp, kendisini önemli hissettirmek amacıyla ahlak dışı, hakaret ve şiddet içeren paylaşımını tüm Türkiyeli kadınlar adına kınıyor, lanetliyorum.”FİDAN UĞUR –KENT YAŞAM
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183