Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

CHP o skandalı TBMM’ye taşıdı

 Başkanlık referandumuna sayılı günler kala, AK Partililerin yaptığı “Evet” kampanyası tartışılmaya devam ediyor. Camide imamların yaptığı “Evet” kampanyasına destek konuşmalarının ardından, okullar “Evet” mitingleri için iptal edilmiş, cami duvarlarına “Evet” yazılı afişler asılmıştı. 

Şimdi ise AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen "Sıcak Yuva Vakfı", afiş asılması yasak olan İstanbul'un UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Edirnekapı’daki tarihi surlara “Evet” yazılı propaganda afişleri astı. 



‘BU AYIBA İMZA ATANLARI KINIYORUM’ 

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP iktidarında tarihi ve kültürel bilinç ile tarihe saygı yok. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Edirnekapı’daki tarihi surlara ‘Evet’ yazılı propaganda afişinin asılması büyük bir skandaldır. Surları ‘düğün salonu’ olarak gören bir zihniyet, tarihi surları siyasi kampanyasına alet etmekten de kaçınmamıştır. Ülkemize bu ayıbı yaşatanları kınıyorum” dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan Yarkadaş, afişin asılmasına izin verenler hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183