Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den Kanun Teklifi…

 CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, gecelerin halkın huzur ve güvenliğini sağlayan çarşı ve mahalle bekçilerinin yıpranma payı alamadığına işaret etti.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasını öneren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yapılacak değişiklikle polislere verilen yaprınma payının, Emniyet Teşkilatında görev yapan mahalle ve gece bekçilerine de verilmesi gerektiğini vurguladı.

Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde şu ifadelere yer verdi:

“Emniyet teşkilatında Çarşı ve Mahalle Bekçileri 2008 yılına kadar Yardımcı Hizmetler sınıfında görev yapıyordu. 2008 yılında yapılan bir yasal düzenleme ile Yardımcı Hizmetler sınıfından Emniyet Hizmetleri sınıfına alındılar. Ancak, polisler ile birlikte omuz omuza görev yapmalarına rağmen, polislere verilen yıpranma payı bekçilere verilmedi.
Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay bekçilere yıpranma payı verileceğinin sözünü vermişti ama bu sözler  bu güne kadar yerine getirilmedi.
Polislere verilen yıpranma payı hakkının çarşı ve mahalle bekçilerine de verilmesi bu mağduriyeti azaltacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183