Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

CHP BAKIRKÖY’DEN, AK PARTİYE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ!

 Geçtiğimiz günlerde belediye meclisine ait sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragate dair yetkiyi kendisine veren Ak Partililere teşekkür eden Kerimoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler ve yönetimine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.



DEPREM; VEBALİ OLAN, SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR!
İlçe geneli hakkında bir süre karşılıklı konuştuktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüştüğünü belirten Başkan Bülent Kerimoğlu, deprem üstü bir bölge olması sebebiyle, olası bir deprem halinde ilçe binalarının yaşlı ve dayanıksız olduğunu bir elçi olarak bakanlığa ilettiğini söyledi. Bakırköylü vatandaşların kentsel dönüşüm ve imar artışını beklediklerinide bakanlığa ifade ettiğini belirten Başkan Kerimoğlu, bakanlığın özellikle Bakırköy’den çok haberdar olduğunu söyleyerek, “Bakırköyün yenilenmeye ihtiyacı var” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler’de, kasım ayında ilçe teşkilatı ve ilçeden sorumlu Milletvekili Tülay Kaynarca ile birlikte 2 gün süren Ankara ziyaretinde, bazı bakan ve genel başkan yardımcılarıyla karşılıklı istişareler yapma ve gündemi değerlendirme imkanı bulduklarını söyleyerek, “Deprem siyaset üstü bir olay ve konu hem hassas, hem de vabali olan bir konudur” dedi.

BAŞKAN KERİMOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ!
Kerimoğlu, geçtiğimiz hafta belediye meclisine başkanlık teklifi olarak gelen, 5393 sayılı belediye kanunun 18. Maddesi h) bendinde yer alan hüküm doğrultusunda; Vergi, resim ve harçlar dışında kalan ve miktarı 5 bin TL'den fazla dava konusu olan belediye uyuşmazlıklarını sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragate dair yetkinin kendisine verilmesine “Evet” oyu kullanan Ak Partili meclis üyelerine teşekkür etti.
“Konu hakkında hem teşekkür etmek, hem de şahsınızda konuya açıklık getirmek istiyorum” diyen Başkan Kerimoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler ve yönetimine açıklamalarda bulundu.

SADECE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI İLE İLGİLİ KONU İÇİN YETKİ İSTEDİM!
Sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragate dair istediği yetkinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Kerimoğlu, geçtiğimiz aylarda Osmaniye Mahallesi Metro İstasyonu
yanında bulunan 22 dönüm arazinin kamulaştırılmasıyla ilgili, Ulaştırma Bakanlığı ile anlaşmaya varamadıklarını, hukuki itirazlarını yaptıklarını ve konun mahkemeye taşındığını söyledi. 
Mahkeme sürecinin, ülke gündeminde devam eden olumsuzluklardan dolayı da uzayabileceği ile ilgili endişelerinden dolayı, mahkemede oluşabilecek sulh ortamında süreci hızlandırmak için bu yetkiyi istediğini belirten Kerimoğlu, “Masanın iki tarafıda kamu olunca sulh olabilir. Belediyenin yaklaşık 400-450 davası var ve kesinlikle bunlar için böyle bir yetki istemedim” diyerek açıklamalarına devam etti.

Konunun yanlış anlaşılmasındaki eksikliğinde kendinden kaynaklandığını belirten Kerimoğlu, katılması gereken bir programdan dolayı gurup arkadaşları ile bu kadar detaylı konuşup anlatamadığını ifade ederek, “Bu eksikliği ders olarak alıyorum” dedi.
Ulaştırma Bakanlığı ile henüz mahkeme sürecinde olduklarını, uzlaşı içinde henüz bir fiyat belirlenmediğini söyleyen Başkan Kerimoğlu, Hukuk Müdürünün yasal süreci devam eden bir konuda yetki istemesinin yasal olmadığını söylemesi üzerine genel bir yetki istediğini belirtti.

BAKANLIKLA İLGİLİ UZLAŞI SONUÇLANANA KADAR YETKİ İSTEDİM!
Ulaştıma Bakanlığı ile oluşacak uzlaşı sonuçlanana kadar yetki istediğini söyleyen Başkan Kerimoğlu, sonrasında yetkiyi geri verebileceğini söyleyerek, “Ortak akıla inanıyorum” dedi.

Teklifin geçtiği meclis toplantısındaki katılımın az oluşuna şaşırdıklarını ifade eden Ak Partili Meclis Üyesi Hasan Kaptan, CHP gurubu arasında yaşanan fikir ayrıcalığını anlayamadıklarını ifade etti. Teklifin geçtiği meclis toplantısına katılmayarak gurupta “RED” oyu kullandığı söylenen Ziya Çıkıt’ın da ziyarette bulunması akıllarda soru işareti bıraktı.

ÇELİKLER, “MAĞDUR OLAN İLÇE ADINA EVET DEDİK" 
Ak Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler’de, Bakırköy’e yapılacak yatırımlarla ilgili İBB’den sözler aldıklarını ve bunların sekteye uğramasını istemedikleri için mağdur olan ilçe sakinleri adına “EVET” dediklerini söyledi.
Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toroman’da, Bakırköyün yararına olacak herşeyde “Evet” diyeceklerinin altını çizdi.
Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183