Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

chp bahçelievler’de referandum için start verdi

 CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Turan Aydoğdu, İl Başkan Yardımcıları Selçuk Biber, Ufuk Erhan, İl Saymanı Bahar Günçiçek'in de hazır bulunduğu toplantıya, eski ilçe başkanları, yeni ve eski dönem meclis üyelerinin yanısıra örgüt üyeleri de büyük ilgi gösterdi.
İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, yaptığı açılış konuşmasında, ”İlçe olarak referanduma hazırız. Mahalle, sandık ve çevresi için gerekli tüm çalışmalarımızı tamamladık. Seçmen listelerinin asıldığı gün itibari ile muhtarlıklar önünde danışma standları kuracağız. Her konuda sorunlarınıza cevap verecek avukatlarımız da hazır” dedi.
HAMZAÇEBİ: BUNUN ADI REJİM DEĞİŞİKLİĞİ
TBMM Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, gittikçe özgürlüklerden ve demokrasiden uzaklaştığımızı ifade ederek, "Anayasalar toplumsal uzlaşma sözleşmeleridir, çatışma değil. Kuvvetler ayrılığı yoksa bir ülkede demokrasiden bahsedilmez" ifadelerini kullandı.




Yasama, yürütme, yargı ve denetimin olmadığı yerde ne terörün bitmesinin, ne ekonominin düzelmesinin beklenmemesi gerektiğini ifade eden Hamzaçebi, "İhtiyaç varsa sistemler değişebilir, ama esas aldığı parlementer sistemi dışarıya atan bir değişikliğin adı sistem değil, rejim değişikliğidir. Yani kısaca demokrasi yok, Cumhuriyet yok. Ben de buna karşılık diyorum ki Hayır Hayır, Hayır" şeklinde konuştu.
TAMAYLIGİL: KORKAK BAŞKANLIK SEÇİMİ
Soru ve cevaplarla sohbet ortamında yapılan toplantıların çok daha samimi ve sonuca yönelik olduğunu düşündüğünü söyleyen Bihlun Tamaylıgil, referandumun bir seçim olmadığını, ‘Korkak Başkanlık Seçimi’ olduğunu belirttikten sonra, Varlık Fonu’na devredilen hazine mallarına değinerek, "Hazine malı denilenler biz halkın malıdır. Bizden alarak denetimsiz bir yönetime veriliyor. Bunları iyi bilmek ve anlatmak gerekir” dedi.
AYDOĞDU: İKTİDAR KANUNİLİK ARIYOR
Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Turan Aydoğdu, CHP'nin devrimci, yenilikçi ve çoğulcu bir parti olduğuna dikkat çekerek, "Anayasa neden değiştirilir ki?” diye sorduktan sonra, "İktidar kendine kanunilik arıyor, hukukilik değil. Karşı çıkış nedenimiz rejimin değiştirilmek istenmesi” dedi.
Hukukçu olarak ciddi kaygıları olduğunu söyleyen Aydoğdu, "Üretmeden paylaşma sisteminin yöntemini arıyorlar. Üretmeden çalınarak ve satılarak paylaşılır. Hukuken de siyaseten de yapılan budur. Din, dil, ırak ve siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm vatanseverlerle bu mücadeleyi hep birlikte yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183