Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Çelikler: Oylarımızda düşüş yok

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı, yazılı bir açıklama ile16 Nisan referandumunu değerlendirdi. İlçe Başkanı Aysun Çelikler imzasını taşıyan açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi:

“Yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 50 milyon vatandaşımız sandık başına gidip yüzde 85 civarında katılım sağlayarak oy kullanmıştır. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 51.41 oranında seçmen ‘evet’ diyerek Anayasa değişikliğine onay vermiştir. Bakırköy ilçemizde kayıtlı 171 bin 327 seçmenden 152 bin 139 kişi sandığa giderek, yüzde 89 oranında bir katılım sağlamıştır.

Sonuçlar incelendiğinde seçmenlerimizin yüzde 77’si ‘hayır’, yüzde 23’ü ‘evet’ diyerek tercihlerini ortaya koymuştur. 1 Kasım 2015 milletvekili seçimlerine göre alınan oy oranı aşağı yukarı aynı seviyededir. Bir önceki seçimde AK Parti’ye oy veren seçmen sayımız 36 bin iken bu seçimde 34 bin seçmen’imiz ‘evet’ demiştir.

Ayrıca referandum çalışmaları kapsamında seçmen listelerinin güncellenmesi yapıldığında, 1Kasım 2015 seçimlerinde ilçemizde kayıtlı bulunan ve oy kullanan 16 bin üyemizden yaklaşık 2 bin 300 kişinin seçmen kaydının başka seçim bölgelerine geçtiği ve ilçemiz dışında oy kullandıkları tespit edilmiştir.

Bakırköy genelinde sahada olan bizlere destek olan milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, il yönetim kurulu üyelerine, ilçemizde görev yapan tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza, Bakırköy İlçe seçim Kurulu’na, 429 sandıkta görev alan sandık kurulu başkan ve üyelerine, müşahitlere , gözlemcilere, seçim günü asayişi sağlayan ve seçim sonrası kullanılan oyların güvenli bir şekilde İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesini sağlayan güvenlik görevlilerine, desteklerini esirgemeyen diğer siyasi parti temsilcilerine ve basın mensubu arkadaşlarımıza tek tek, yürekten teşekkürlerimizi sunarız.

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın tüm mensupları olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam edecek, ilçemiz özelinde yerel belediyecilik anlayışı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan projelerin hayata geçirilmesinin destekçisi olacak ve takibini yapacağız.

Gerek seçimler öncesinde ve gerekse seçim süreçlerinde olduğu gibi yine sahada olmaya devam ederek seçmen odaklı çalışmalarımızı tüm Bakırköy’de devam ettireceğiz.

Bu manada değişikliği yapılan yeni Anayasamızın vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183