Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi CHP

Bu haber kez okundu.

Büyükçekmece’de Yol Mesaisi

 Yaz aylarında asfaltlama çalışmalarına ağırlık veren ekipler, kış aylarında da yol yapım çalışmalarını yoğunlaştı. Büyükçekmece Belediyesi ekipleri 24 mahallenin tamamına yayılan çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Her yıl yaz aylarında okul binalarının tüm bakım ve onarım ihtiyaçlarını karşılayan Büyükçekmece Belediyesi aynı zamanda öğrencilerin kolay ve güvenli ulaşımı için okul binalarının çevresindeki cadde ve sokaklarda da çalışma yürütüyor. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün çalışmalarıyla  Kumburgaz Mahallesi’ne kazandırılan  Kuvay-ı Milliye İlkokulu’nun çevresinde bulunan tüm cadde ve yollarda asfalt, bordür, tretuvar, kaldırım ve çevre düzenlemesi yapıldı. Belediye yetkilileri ihtiyaç duyulan tüm eğitim kurumlarında ulaşımın kolaylaştırılabilmesi adına okul yaya geçitleri, cadde, yol ve kaldırım yapımı, bakımı ve onarımı gibi çalışmalara devam ediyor.

Yol çalışmaları Büyükçekmece’ye prestij katıyor

Büyükçekmece Belediyesi 2018 yılında ulaşım adına kritik noktada bulunan  onlarca sokak ve caddede düzenleme yaptı.İlçenin işlek noktalarında bulunan çok sayıda cadde baştan sona yenilendi. Ekiplerin son olarak çalışmalarına devam ettikleri bazı cadde ve sokaklar şu şekilde; Fatih Mahallesi Akbatun Sokak’ta yol yapım, Karaağaç Mahallesi Özleyiş Sokak’ta yol yapım, Pınartepe Mahallesi Doğı 1 Sokak’ta yol yapım, Tepecik Mahallesi Çiğdem Caddesi’nde taş tamiratı, Fatih Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi’nde taş tamiratı, Cumhuriyet Mahallesi Akyurt Caddesi’nde taş tamiratı, Ulus Mahallesi Mehtap 1 Sokak’ta taş tamiratı yapıyor.

Yol bakım ve onarım ekipleri 24 saat nöbette

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olan Acil Yol Bakım ve Onarım ekipleri 24 saat süren çalışma nöbetleri sırasında aciliyet gerektiren ve sorun oluşturabilecek aksaklıkların giderilebilmesi için mesai harcıyor. Ekip, asfalt yama, kaldırım bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

''Marka caddeler çağdaş belediyeciliğin gereği''

Daha modern ve mutlu bir kent için sorunsuz ulaşımın olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Başkan Akgün; ''Çağdaş belediyecilik anlayışının gereği olarak bize düşen en önemli görev, modern ve ömürlük yol projelerine imza atabilmek. Bugüne kadar ben ve ekip arkadaşlarım, Büyükçekmecemize çok sayıda prestijli cadde ve sokak kazandırmak için mesai yaptık. Her mevsim ve koşulda vatandaşlarımızın kolay ve güvenli ulaşımını sağlamakla görevli olduğumuz için yoğun mesaimize devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Büyükçekmece’de kar nöbeti

Her kış mevsiminde olduğu gibi bu yıl da Fen İşleri’ne bağlı Kar Timi, 2019 yılında beklenen kar yağışları için önlemlerini şimdiden almış durumda. Gerçekleşebilecek kar yağışları sonrasında ulaşımın aksamaması için 24 mahallenin tamamında nöbet tutacak ekipler, yolların açık olması, tuzlanması gibi çalışmaları gerçekleştirecek. Büyükçekmece Belediyesi karla mücadele ekipleri, kepçeler, greyderler, kamyonlar, tuzlama araçları,  ambulanslarla 24 saat teyakkuzda olacak.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183