Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran GÜNDEM jüri

Bu haber kez okundu.

Büyükçekmece Kordonboyu bu yılda huzur ve güvenin adresi olacak

 Kordonboyu’nda denetimlerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaz mevsimi hazırlıklarını yerinde inceledi.

Kordonboyu Sosyal Tesisi sahile renk katacak

Kordonboyu’ndaki işgaller, eksiklikler, bakım ve onarım çalışması yapılacak alanlar ve parkları belirleyen ekipler, vatandaşların sorunsuz bir yaz geçirmesi için çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Büyükçekmece’nin sosyal yaşamına renk katacak Kordonboyu Sosyal Tesisleri’nde denetimlerde bulunan Ömer Kazancı, yapımı tamamlanmak üzere olan tesisin son durumu ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

Parklar ve yeşil alanlara öncelik veriliyor

Özellikle yaz aylarında her yaştan vatandaşın uğrak noktası olan Kordonboyu’nda bulunan çocuk parkları ve yeşil alanlarda oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini alan ekipler, yeşil alanların korunması ve arttırılması adına çalışmalar yapıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, oyun gruplarının, spor aletlerinin ve bankların bakım ve onarım çalışmaları, sahilde bulunan yeşil alanların bakım ve peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.



Bisiklet ve tren yollarının bakımı aksatılmıyor

Kordonboyu’nun vatandaşlar tarafından tercih edilmesindeki en önemli olanaklardan biri de en uzun bisiklet ve tren yoluna sahip sahillerden biri olması. Fen İşleri Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yılda boya ve bakım çalışmaları başlatarak bisiklet yolunun eksikliklerini gideriyor.

Zabıta ekipleri işgallere geçit vermiyor

Kordonboyu’nda 24 saat mesai yapan zabıta ekipleri, bu yılda sahilde karşılaştıkları işgallere göz açtırmıyor. Vatandaşların huzur ve konforunu bozacak tüm işgalleri belirleyen ekipler, düzeni bozanlara cezai işlem uyguluyor.

 “Vatandaşların huzuru için denetimler aralıksız sürecek”

Büyükçekmece Belediyesi ekiplerinin sahil bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü de belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; Büyükçekmece, yaz mevsiminin bir başka yaşandığı, deniziyle, güneşiyle, doğasıyla, yeşiliyle tam bir sahil şehri. İstanbul’da yaz denildiğinde ilk akla gelen ilçe Büyükçekmece’dir. Yaz aylarında ilçemizin bu denli rağbet görmesinin nedeni dört mevsim sürdürdüğümüz sahil denetimleri ve düzenlemelerdir’’ şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183