Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Büyükçekmece 23 Nisan’ı doyasıya kutladı

Büyükçekmece Belediyesi’nin iki gün süren etkinliklerinin tamamına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geleceğimizin teminatı olan çocuklara, “Türkiye’yi çağdaş toplumlar seviyesine yükseltebilmek için Atatürk’ün yolundan gidin” çağrısı yaptı.

Anfi tiyatrolar tıklım tıklım doldu

Büyükçekmece’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda çok renkli ve coşkulu bir biçimde gerçekleşti. Büyükçekmece Kaymakamlığı önündeki Büyükçekmece Atatürk Meydanı’na Büyükçekmece Belediyesi’nce yaptırılan Atatürk Anıtı’nın açılışı ve çelenk takdiminin ardından yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan resmi kutlamalar Kültür Park Kemal Sunal Anfi Tiyatro ve Tepecik Anfi Tiyatro’da devam eden. Okulların dans, müzik gösterisi ve şiirlerden oluşan programları sunan öğrenciler dünyada çocuklara bayram armağan eden tek lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı sevgi ve minnetle andı. Her iki anfi tiyaroda yapılan kutlama etkinliklerine katılımın çok yoğun olduğu gözlendi.



2 gün süren çocuk atölyeleri


Büyükçekmece Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde 2 gün süren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında kurulan çocuk atölyeleri yüzlerce çocuğu ağırladı. Ahşap Oyuncak, Kil ve Heykel, Hacivat ve Karagöz Boyama ve Kurabiye atölyelerine katılan minik öğrenciler hem becerilerini ortaya koydu hem de kendilerine armağan edilen bayramlarını doyasıya kutladı. Ayrıca etkinler kapsamında sevilen çocuk kitabı yazarları Fatih Erdoğan ve Yalvaç Ural çocuklarla söyleşi gerçekleştirip, kitaplarını imzaladılar. Büyükçekmece Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde bir de çocukların resimlerinden oluşan bir resim sergisi açtı.



5. Geleneksel Bisiklet Yarışması koşuldu

Büyükçekmece Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Geleneksel 5. Ödüllü Yıldızlar Bisiklet Yarışması yapıldı. Büyük Atatürk Parkı Sinanoba Parkuru’nda koşulan yarışmaya katılan öğrencilerin yarışları adeta nefesleri kesti.



“Atatürk’ü çok iyi anlayın ve yolundan ayrılmayın”

Etkinliklerin tamamına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 23 Nisan tarihinin Türk Milleti’nin yeniden doğuşu ve ulus devletin temellerinin atıldığı gün olduğuna dikkat çekerek; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, halk iradesi olmadan kurtuluş mücadelesinin yapılamayacağını biliyordu. Bunun için 23 Nisan 1920 tarihinde 371 milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Ankara’da açtı. Daha sonra halkın ve meclisin de desteğiyle Atatürk önderliğindeki Türk ordusu o muhteşem zaferlere imza attı. 23 Nisan Türkiye için yeniden doğuştur. Bu çok önemli günü size bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü çok iyi anlamalısınız. Ülkemizi çağdaş ülkelere arasına taşımanın yolu da Atatürk’ün yolundan yürümekle olur. Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım” ifadesini kullandı.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183