Öne Çıkanlar Nasıl Cevap Verdi Milli Savunma Bakanı Akardan bedelli askerlik ile ilgili flaş açıklama! Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız Kimileri kaybettik demekten hoşlanmıyor ama... kurban bayramı

Bu haber kez okundu.

Bulut; Tüzüğümüz partimizi ve ülkemizi ileri taşımalı

 

Bilindiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi olağan kurultay sonrası 9-10 Mart’ta tüzük değişikliğini görüşmek üzere Olağanüstü Tüzük Kurultayı çağrısı yapmıştı. Yapılacak tüzük kurultayı öncesinde kamuoyuyla paylaşılan “taslak tüzük” beraberinde pek çok tartışmayı getirdi. Taslak Tüzüğü  birçok yönüyle inceleyerek önerilerini soysal medya hesabından paylaşan CHP önceki dönem PM Üyesi Dursun Bulut, ‘Partimizin kaderiyle oynamadan, ülkemizin geleceğini düşünerek adım atacak politik cesarete ihtiyaç var’ dedi.

‘DELEGELER GEREKLİ ADIMLARI ATMALI’

Üyelik, üyeleri karar alma sürecine katma, çoğulculuk, aday belirleme süreçleri ve başarısızlığın yaptırımı hakkında önemli uyarılarda bulunan Dursun Bulut, kurultay delegelerinin söz konusu yanlışları düzeltme fırsatlarının olduğunu ve tüzük kurultayında gerekli adımları atmalarını talep etti. Bulut, “Genel Merkezimizin hazırladığı tüzük taslağını inceleyince, ürkmedim dersem doğruyu söylememiş olurum. Çok detaya girerek sıkmak istemem. Ancak birkaç konuyu yazmam lazım. Üyelik konusunda sadece "destekçi üye" kelimeleri ilave edilmiş. 1.250.000'e yakın ve en az yarısının partimizle organik bağı kalmamış üyeleri ne yapacağız? Yani eski sağlıksızlığa devam mı edeceğiz?” diye konuştu.


‘TEK BİR ÖNERİ YOK’

Üyeleri karar süreçlerine katmak konusunda da değerlendirmeler yapan Bulut, “Bu konu ile ilgili bir tek öneri yok. Örneğin kongrelerimize; üyelerimiz, delegelerimiz karar tasarıları yine sunamıyorlar. Diğer bir konu çoğulculuk konusu. Bu konu yine unutulmuş. Çünkü nispi temsil yine yok. Mahalleleri  ilçe yönetimleri oluşturuyor. Üyeler bir araya gelip kendi yönetimlerini seçemiyorlar. Ayrıca 1 oy fazla alan her şeyin sahibi, 1 oy eksik alan yönetimlerde yok. Demokrasi, çoğulculuk savunuluyorsa gereği de yapımladır” dedi.

‘KEYFİ HALE GETİRİLİYOR’

Adayların belirlenmesi konusuna da değinen Bulut, “Eski tüzükte hiç değilse % 85 oranında önseçim zorunluydu. Şimdi keyfi hale getiriliyor.  Aday belirleme PM’nin yetkisine bırakılıyor. Bu doğru değildir. Önseçim yani örgütün iradesi vazgeçilmez olmalı, merkez yoklaması istisnai olmalıdır. Tüm seçimlerde önseçim mutlaka yapılmalı ve bunun çerçevesi net çizilmelidir. Keyfiyete bırakılamaz” dedi.

‘POLİTİK CESARET GEREKLİ’

Bulut sözlerinin devamında, “Kaç dönem başarısız olursan ol, delege gücüne sahip oldun mu, istediğin süreye kadar yönetici olarak kalabilirsin. Bu doğru değil. Artık biz, iki kez üst üste partiyi iktidara taşıyamayan yöneticiler için istifa şartını koymalıyız. Yetmez! 3 dönemden fazla, aynı göreve seçilememeyi de tüzük maddesi haline getirmeliyiz. Bu tüzük kurultayında, partimizin kaderiyle oynamadan, ülkemizin geleceğini düşünerek adım atacak politik cesarete ihtiyaç var. Tüzüğümüz bizi ileri taşımalıdır. ” ifadelerini kullandı.

Fidan Uğur- Kent YAŞAM

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183