Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Bu halk kararını verdi kardeşim!

 

YSK’YA GÜVENİYORUZ

“Vatandaş bir o tarafa baktı ‘bana mı hizmet eder partiye mi’ diye, bir bu tarafa baktı ve dedi ki ‘bu vatana hizmet eder’ Bu halk kararını verdi kardeşim.  Aradaki fark azmış, çokmuş önemi yok. Bir oyla bile bu millet seçtiyse seçti. Dolayısıyla centilmenlik arayıp tebrik etmeyi gerektirir. Baktım bugün hala bahane üstüne bahane. Ama ben bahanelerine anlam bulamadım. Dediklerinden de bir şey anlamadım. Elbette olağanüstü itiraz hakları vardır. Anayasaya, kanuna saygılıyız ama Yüksek Seçim Kurulu bu süreçte kararını en hızlı şekilde vererek, demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize hizmet etmelidir. Yüksek Seçim Kurulu'na güveniyor, tarihi sorumluluğunu sadece hatırlatıyoruz. Kaldı ki bu seçim, ne ilk seçim ne son seçim. Bu 5 yıl içinde eksiğini görürsün, cesaretin varsa bizi geçmeye çalışırsın. Bir dahaki seçim çok çalışırsan belki bu millet sana oy verir"

İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti;

ARTIK BU ŞEHİRDE HAYAL KURULACAK

“Bu Şehirde büyük yoksulluk ve işsizlik yaşanıyor. Kentsel dönüşüm sorunu kaosa dönüşmüş. Çevre ve eğitim sorunu var.  Hep birlikte İstanbul için seferberlik başlatacağız. Ben gençlere umut olmaya geliyorum. Gençlerimiz ve çocuklarımız artık bu şehirde hayal kuracak”

TÜRK’TE, KÜRT’TE BU ÜLKENİN TEMİNATIDIR

“Herkesin etnik kökeni, inancı, yaşam biçimi onun özel alanı, bizim de başımızın tacıdır. Bütün olan değerlerimizdir, bir olan bayrağımızdır. Hani hep sayarlar ya Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi diye. Biz bu güzel vatanın her insanı ile yürek yüreğe, gönül gönüle sarılır ve kucaklarız bu cennet vatanı. Bir karışını bile kimseye vermeyiz. Türk vatandaşı ne kadar bu ülkenin teminatı ise, Kürt vatandaşı da o kadar teminattır. Bu topraklarda yaşayan herkes en az benim kadar bayrağını, milletini, vatanını seviyor. Birinin inancını sınırlayan ya da kısıtlayan bizden olamaz”

“Ben gençlerin Ekrem abisi olmaya geliyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Ekrem İmamoğlu, kalabalığın çoğunluğunu kadınların oluşturmasından dolayı onur duyduğunu dile getirerek, “Şehircilikte ki devrimin en ön safında olmaya hazır mısınız” diyerek kadınlara seslendi. 

Siyaseten uygun ve iyi olduğunu düşünmedikleri bazı şeylerin kadınların eksikliğinden dolayı olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bir yerde kadın yoksa, orada anne sevgisi ve vicdanı yok demektir. Kötü konuşanlar annelerinin sözünü dinlerse bu topraklar cennet gibi bir vatan olurdu” dedi.

LÜTFEN BENİ UYARIN

Son olarak yol arkadaşlığının tarifini yapan İmamoğlu, “Yol arkadaşlığı, yolda yürürken tökezleyip düşen arkadaşını elinden tutup ayağa kaldırmaktır. Sizler benim yol arkadaşım olun istiyorum. Lütfen eksiğim, yanlışım ya da hatam varsa uyarın. Hizmetin ne kadar kutsal olduğunu biliyorum ve bu duygularla hazır olduğumu bilmenizi istiyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183