Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran GÜNDEM jüri

Bu haber kez okundu.

Bir kereden çok şey oldu!

 

İlçe Başkanlık Binası’nda yapılan açıklamada, 2016 yılında Konya Karaman’da Ensar Vakfı ile İmam Hatip mezunları derneğine ait yurtlarda kalan öğrencilerden 45’inin öğretmenleri tarafından istismara uğradığını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yaşanan olayla ilgili bir kereden bir şey olmaz’ dediği hatırlatarak, “Bir kereden çok şey oldu” dedi.

 

ATEŞ SADECE DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKMADI

 

 

CHP Zeytinburnu İlçe Kadın Kolu Başkanı Gönül Kaya, yaptığı basın açıklamasında, “Ülkece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız günde Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesinde bir kereden ne çok şey olduğunu acı bir şekilde bir kez daha gördük. Daha bu olayın failleri yakalanmamışken bu kez yine aynı ilçede 7 yaşındaki bir kız çocuğuna evinde yapılan saldırının haberleri düştü ekranlara. Bu istismar olaylarında ateş sadece düştüğü yeri değil bütün annelerin ve insan olma şerefini onurluca taşıyan her bireyin yüreğini yakmaktadır” dedi.

 

Türkiye’de çocuk istismarı ile ilgili yılda ortalama 17.000 istismar davası açıldığının rapor edildiğini söyleyen Kaya, ahlaki yozlaşma ve yoksulluğun akabinde en çok hak ihlaline uğrayan kesimin kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi.

 

İSTİSMARA SESSİZ KALMAK, SUÇA ORTAK OLMAKTIR

 

Çocuğun fiziki, psikolojik, zihinsel ve ahlaki gelişimi için uygun koşulların sağlanmasının, modern toplumların en temel vazifelerinden biri olduğunu söyleyen Gönül Kaya “İstismar insanlık suçudur ve buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Bizler bu suça ortak olmayacağız. Bu alçakça suçun mağduru çocuklarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, CHP Zeytinburnu Kadın Kolları olarak yarınımıza umut olan çocuklarımızın korunması için her türlü çabanın bir parçası olduğumuzu bir daha deklare ediyor, gereğinin yapılması, yargı ve yasal düzenleme süreçlerinin yakın takipçisi olacağımızı kamu oyuna arz ediyoruz” diyerek açıklamasını bitirdi.

 

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183