Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Büyükçekmece Büyükçekmece Belediyesi Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız

Bu haber kez okundu.

Bir Garip Kar/ Zarar Açıklaması

 

CHP'li İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam, “İBB iflas bayrağını çekmiş durumda. İBB ve şirketleri borç batağında yüzüyor artık İstanbul'u yönetemiyorlar” açıklamasını yaptı. Çarpıcı bir tablo CHP'li İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam, İBB'ye bağlı 30 şirketin hasılatlarını ve karlılık durumunu yıl boyunca üçer aylık dönemler halinde İBB Başkanlığı'na sorarak şirketlerin mali durumu hakkında bilgi istedi. Sağlam'ın en son 2018 yılının üçüncü çeyreğine yani Temmuz-Ağustos-Eylül dönemine ilişkin sorusuna İBB tarafından verilen yanıt çarpıcı bir tabloyu ortaya koydu. İBB'nin 30 şirketinden 11'i üçüncü çeyrekte toplam 2 milyar 192 milyon 744 bin lira hasılat elde ederken, 94 milyon 543 bin lira zarar etti. Bilançoya göre; en çok zarar eden şirketlerin ilk sırasında 18 milyon 469 bin liralık zarar ile Şehir Hatları A.Ş yer aldı. İkinci sırada yer alan İSPARK da 17 milyon 949 bin lira zarar etti. Verilen yanıta göre; Metro A.Ş 15 milyon 790 bin, Spor A.Ş 11 milyon 443 bin, Medya A.Ş 10 milyon 585 bin, Bimtaş 6 milyon 907 bin, İsyön 6 milyon 424 bin, İston AŞ 2 milyon 656 bin, Otobüs A.Ş 2 milyon 178 bin, Beltur 1 milyon 817 bin, Uygulamalı Gaz AŞ 325 bin lira zararda.  İBB şirketlerinin mali durumunu takip eden CHP'li İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam, İBB'nin iflas bayrağını çektiğini “İflasa gidiyor” sözleriyle  savundu.

İBB’den  daha sonra yapılan açıklamada bu tablonun 2018 yılı 3. çeyreği ile ilgili veriler olduğunu yatırımlardan kaynaklandığını yıl sonu itibariyle karlılığın söz konusu olduğunu ifade edildi.

' İBB ŞİRKETLERİ ZARAR ETMİYOR! KARI VAR'

Son olarak konu hakkında açıklama yapan İBB Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İSPARK başta olmak üzere İBB şirketlerinin zarar ettiği yönündeki iddialara açıklık getirdi.Uysal, “İBB şirketlerinin yıl sonu itibariyle zarar etmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bu yıl sonu İSPARK’ın 4 milyon TL karı var” dedi.

İBB şirketlerinin zarar etmesi gibi durumun mümkün olmadığına dair açıklama yapan Uysal, “Şirketler son çeyrekte toplu ödeme yapar. İBB şirketlerinin yıl sonu itibariyle zarar etmesi gibi bir durum söz konusu değil. İSPARK’ın da zarar ettiği yok. Bir şirketin kâr veya zarar oranı yıl sonunda belli olur. Yıl sonu rakamlarına baktığımız zaman nereye, ne kadar yatırım yapılmış, toplamda ne kadar ciro yapılmış bunlar gayet açık ve net. Bu yıl sonu itibariyle İSPARK’ın 4 milyon TL karı var” dedi.

İSPARK’ın elde ettiği karın yine İstanbul genelinde çeşitli hizmetler için kullandığını söyleyen Uysal,''Çünkü Büyükşehir Belediyesi olarak kamu hizmeti için çalışıyoruz. İstanbul’da otopark sorununu çözmek için ilave otopark alanları oluşturuyoruz. İl genelinde yeni model, tam otomatik ve yarı otomatik otopark sistemlerine sahip modern otoparklar inşa ediyoruz. Bisiklet yollarını yaygınlaştırıyor, yeni bisiklet parkları kuruyoruz. Tüm bu yatırımlar İSPARK’ın bütçesinden karşılanıyor”şeklinde konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183