Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Büyükçekmece Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız

Bu haber kez okundu.

Binlerce ağaç kesilmekten kurtuldu

Bağcılar Belediyesi tarafından 2016 yılında 2 bin 800 cadde ve sokaktaki; kamu kurum ve kuruluşları, alış veriş merkezleri, konutlar, okullar ve diğer toplu yaşam alanlarından toplam 18 bin 758ton ambalaj atığı toplandı. Toplanan bu atıklar aktarıldıkları Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nde cinslerine göre ayrıştırıldı. Bu kapsamda 2016 yılı içerisinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından toplanan 10 bin 260 ton kağıt ve kartonun geri dönüşümüyle 174 bin 420 ağacınkesilmekten kurtarıldığı bildirildi.




Yine aynı kapsamda, 5 bin 766 ton camın dönüşümüyle de 576 bin 600 litre yakıt tasarrufu yapılırken, 2 bin 130 ton plastiğin dönüşümüyle 29 bin 820 megavat enerji, 602 ton metalin dönüşümüyle de toplam 783 ton ham madde tasarrufu sağlanmış oldu.




TASARRUF VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ BİR ARADA
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hizmette kullanılan kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi, israf edilmemesi ve çevreyi kirletmemesi amacıyla projeler geliştirdiklerini belirterek, toplam 70 personelin görev yaptığı Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nin önemine dikkat çekti. Atıkların pres makinesi ile balya haline getirildikten sonra fabrikalara gönderilerek geri dönüşümlerinin sağlandığını belirten Çağırıcı, “Geri dönüşüm kapsamında her türlü avantajı değerlendiriyoruz. Hammadde üretimi için harcanan enerji ve su gibi kaynaklardan tasarruf sağlanırken, ağaçların kesilmesinin de önüne geçiyoruz. Aynı zamanda çevremizi temiz tutuyoruz” dedi.




Anahtar Kelimeler:
Bağcılarçevre Koruma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183