Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Beyoğlu ‘Hayır’ diyor

 HAYIR’ SONUÇ DEĞİL, BİR ADIMDIR

Anayasa değişikliği ile ilgili yapılmak istenenin, halkın oylarıyla seçilenleri etkisiz hale getirmek olduğunu belirten CHP PM Üyesi Canan  Kaftancıoğlu,  “Başkanlık bir siyasi parti meselesi değildir. Bu referandum bu memleketin yetiştirdiği her vatandaşın sorumluluğudur. Bu referandumda ‘Hayır’ vermekle hiçbirimizin işi bitmeyecek. Herkese anlatmalı, ikna etmeliyiz. Bu referandum bu ülkede ezilen kesimlerin, işçilerin, halkların varlık meselesidir. ‘Hayır’ bizim için bir sonuç değil. ‘Hayır’ bu sistemi düzeltmek için bir adımdır. Sandıktan kesinlikle ‘Hayır’ çıkacak. Evet için tek bir argümanları yok. Bizim ise elimizde onlarca argümanımız var” dedi.

KADINLARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

OHAL adı altında muhalif kesimlerle hesaplaşıldığını öne süren Kaftancıoğlu, “Çok sayıda, gazeteci, aydın, yazar, akademisyen KHK’larla sistemin dışına itiliyor. Bu, muhalefeti tasfiye etmektir. Bu anlamda bütün yurttaşlarımıza ve özellikle kadınlara büyük iş düşüyor. Unutulmamalıdır ki diktatörler iş başına geldiğinde ilk ezilenler kadınlardır. Bize ne derlerse desinler zalimden korkmadan zalime inat hukuk karşısında hepsinden soracak hesabımız var. Tüm bunları düşündüğümüzde referandumdan ‘Hayır’ çıkacağına yürekten inanıyorum. Herkesin buna inanarak çalışma yapmasını bekliyoruz” dedi.

CUMHURİYET YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Gazeteci Yazar Mehmet Yeşiltepe ise Türkiye’de yapılmak istenen Anayasa değişikliğinin dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelerden bağımsız olarak düşünülmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Ben de sandıktan ‘Hayır’ çıkacağına inanıyorum. Amerika’da Trump’ın seçilmesi, bakanlıklara Amerikan ekonomisinin önemli isimlerinin getirilmesi, bundan sonra tekellerin, sermayenin çıkarlarının çok daha fazla öne çıkması anlamını taşıyor. Türkiye’de yapılmak istenen de ekonomik olarak buna benzer, siyasi olarak da Cumhuriyet’in kökünü kazıma anlayışıdır. Elimizde var olan Cumhuriyeti yok etmek istiyorlar. Bu da AK Parti Hükümeti’nde somutlaşıyor. Türkiye’de şu an dünyada eşi benzeri olmayan bir başkanlık sisteminin dayatılmasıyla karşı karşıyayız.  Sermaye güçlendirilecek ve hiçbir denetime tabi olmayacak. Emekçi sınıf kapitalizmin gaspına her anlamda uğrayacak.. Şiddetle bunlara karşı çıkıp tek bir ‘Hayır’da buluşmamız gerekiyor.  Umutsuz değil çok büyük bir umutla ve inançla mücadelemizi güçlendirmeliyiz. Çünkü herkesin bir ‘Hayır’ deme nedeni var’ dedi.
FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183