Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Beşiktaş’da Şebi Aruz ve Noel etkinliği iptal edildi

 Beşiktaş Belediyesi’nden yapılan yazılı basın açıklamasında geçtiğimiz dönemde yapılan kültürel etkinliklerin farkındalık yaratmak adına oldukça dikkat çekici olduğu altı çizilirken özellikle üç semai dinin mensuplarının huzur içinde yaşadığı Beşiktaş’a yaraşır biçimde  aynı döneme denk gelen Şeb-i Arus ve Noel kutlamalarının 3 yıl boyunca üst üste kutlandığını belirtildi. Açıklamada, 2015 yılında başlatılan ve Türkiye’de bir ilk olan Musevi vatandaşların Hanuka Bayramını halka açık meydanda kutlandığı belirtilirken yapılan etkinliklerde daima barış ve kardeşlik mesajı verildiğini, ancak bu sene yapılacak olan etkinliklerin ülkemizde ve coğrafyamızda yaşanan gelişmeler nedeniyle iptal edildiği duyruldu.

 

Yapılan açıklamada;

 

“Bu yıl ülke ve dünya gündemindeki gelişmeler dolayısıyla toplumun çeşitli katmanlarında oluşan hassasiyetleri göz önüne alarak kutuplaştırmayı artıracak faaliyetlerden kaçınmak adına her iki etkinliğimizi de iptal etme kararı aldık. Bu etkinlikler üzerinden Sayın Başkanımız Av. Murat Hazinedar’a yöneltilen eleştiriler ve birtakım odaklarla ilişkilendirme gayretlerini hayretle ve ibretle izliyoruz. Bilinmelidir ki Beşiktaş; hem Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerine saygılı, hem de halkımızın manevi değerlerine bağlıdır.Hem özgürlükçü hem inançlara saygılı olunabileceğini, sadece Beşiktaş’a değil İstanbul’a, Türkiye’ye ve dünyaya gösteriyoruz.

 
“Çünkü Beşiktaş milli ve dini değerlerle, çağdaş evrensel değerlerin bir arada kardeşçe ve özgürce yaşandığı kenttir. Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye verilen özgürlükçü demokrasi mesajlarının da, bu anlayışa paralel gerçekleştirilen etkinliklerimizin kaynağı da budur. Mistik yönü ağır basan her iki etkinliğimiz üç semavi dinin mensuplarının barış ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşadığı Beşiktaş kent kültürünün bir yansımasıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı konjonktür sebebiyle Hristiyan yurttaşlarımızın Mevlana sevgisinin bir yansıması olarak Noel Kutlaması ile bir araya getirdiğimiz Şeb-i Arus’u anma etkinliğimizi ve Hanuka Bayramı Mum Yakma törenimiziiptal ediyoruz. Vatandaşlarımızdan özür diler, kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadeleri kullanıldı.


Fidan Uğur

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183