Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Beşçeşmeler’de festival zamanı

  Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği "Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali", 22 Temmuz’da Bulgaristan ekibinin sahne alacağı bir geceyle açılışını yapacak. Etkinlikler kapsamında sırasıyla 29 Temmuz’da Brezilya, 5 Ağustos’ta Sırbistan Loznika, 12 Ağustos’ta Belçika, 9 Eylül’de Moldova’ya bağlı Gagavuzya ve 16 Eylül’de yeniden Brezilya ekipleri, Maltepelilerle buluşacak.

Bulgaristan’ın misafir olacağı ilk geceye, ev sahibi Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra, Bulgaristan Büyükelçisi Nadezhda Nikolova Neynsky, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Milev Angelov, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vasil Valchev, Bulgaristan Bursa Başkonsolosu Evgeni Vasilev, Bulgaristan’ın Hasköy iline bağlı Mineralni Bani (Meriçler) Belediye Başkanı Mümin İskender, Belediye Meclis Başkanı Mehmed Latif Şakir, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) İlçe Başkanı Ekrem Zeynur ve davetliler ile vatandaşlar katılacak.

TONKA KOLEVA MALTEPE’DE

Kardeş şehir protokolünün imzalanacağı açılış etkinliğinde DİGA (Gökkuşağı) Çocuk Grubu folklor dansı yapacak ve Bulgaristan folklorunu ve şarkılarını Avrupa’da temsil eden Ruçey (Küçük Dere) Folklor Grubu’ndan altı sanatçı da şarkı seslendirecek. Etkinlikte, Bulgaristan’ı pek çok ülkede temsil eden ve altın madalya kazanmış Devlet Sanatçısı Tonka Koleva da yer alacak. Etkinlikte ayrıca, “Kırcaali Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu”ndan 4 kişilik Türk Tiyatro sanatçısı program dahilinde Türkçe-Bulgarca sunuş yapacak ve şarkı seslendirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183