Öne Çıkanlar memur nikah sarayı Kelamdan Kaleme heyecan Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Belediyeden ‘Temel Afet Bilinci Eğitimi’

 KARTAL-Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, deprem, sel ve yangın gibi olası afetlerde yapılması gerekenlerin anlatıldığı ‘Temel Afet Bilincieğitimini, bu kez 12 Kasım Afet Eğitim Hazırlık Günü etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Soğanlık Mahallesi Ülkü Bora Ortaokulu öğrencilerine verdi. Deprem felaketine karşı “sosyal bilinç” anlayışıyla hareket eden Kartal Belediyesi; deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılmasını amaçlayan ve bu kapsamda Kartal genelinde okullarda verdiği Temel Afet Bilinci eğitimiyle öğrencileri bilinçlendiriyor. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğünde görevli profesyonel arama-kurtarma ekipleri, çocuklara ve yetişkinlere temel afet bilinci eğitimleri veriyor.

 

BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞECEK


Doğal afetlere karşı hazırlık amacıyla Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından, ana sınıfı öğrencilerinden başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kadar Kartal’da verilen eğitimler büyük ilgi görüyor. Bu eğitimlerde, afetlerle ilgili konulardaki genel tanımlamalar, olası afetlere neden olabilecek olaylar ile afetlere yönelik önlem ve hazırlık çalışmaları anlatılıyor. Türkiye’nin neden deprem ülkesi olduğu, okullarda ve evlerde deprem öncesinde ve sonrasında neler yapılması gerektiği hakkında öğrencilere ayrıntılı bir şekilde bilgi veriliyor. Eğitimlerde öğrencilerden gelen sorular da cevaplandırılıyor.  

 

Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183