Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız Nasıl Cevap Verdi kent yaşam gazetesi

Bu haber kez okundu.

Bebeleri bilinçli anneler yetiştirecek

 Seminer, Sarıyer Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlendi. Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün evsahipliğindeki eğitimde bebeğin emzirilmesinden, memeden kesmeye, tuvalet eğitiminden, kardeş kıskançlığına ve dil gelişimine kadar bir dizi konuya değinildi.
Nejat Uygur Kültür Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde, gerçekleştirilen seminerler dizisi dört hafta sürdü.

HEDEF 3 YILDA 120 BİN ANNE
Sarıyer Belediyesi, bebek beslenmesi ve sağlığı hakkında annelerin bilincini artırmaya yönelik Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, Mucize Annelik Okulu projesini Sarıyer’e getirdi. Proje üç yılda 120 bin anneye ulaşma hedefliyor.
Nutricia Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Gamze Çuhadaroğlu, projenin Türkiye’de bebek sağlığı ile ilgili olumsuz tabloyu düzeltmek için yola çıktığını belirterek, “Boğaziçi Üniversitesi Vakfı bünyesinde kurulacak okulumuzda hemşirelerimizi istihdam ederek uzmanlaşmalarını sağlayacağız. Uzman hemşirelerimiz, düzenlenecek eğitim programları ile annelere bebek bakımı ve beslenmesi eğitimini verecek” dedi.


ANNELER ARTIK DAHA ÖZGÜR
Bebek taşıma yöntemleri hakkında sertifikalı eğitmen Ceren Bebek’in katılımıyla gerçekleşen derste, “Mucize Annelik Okulu” katılımcılarına bebek taşıma ve bağlama eğitimlerinin önemi hakkında ayrıntılı bilgi verildi.
Bebeklerin anne kucağında taşınması yöntemiyle daha huzurlu olduklarına, taşıma sırasında anne ile vücut temasının verdiği güvenin bebeğin sağlıklı gelişimi açısından yararlı olduğunu belirten Bebek, öte taraftan ebeveynler için bebeğe yakın vücut teması ile bebeğin ihtiyaçlarını anlamak kolaylaşır ve bu ebeveynlere özgüven verir. Anneler taşıma aparatlarıyla konforlu bebek bakımı yapabilirken, bebekleri her an göz önünde oluyor ve en güzel yanı bu aparat kadınlara hareket özgürlüğü kazandırıyor” dedi.


ANNE ADAYLARI EĞİTİMDEN MEMNUN AYRILDI
Eğitime katılan, anne adayları ve gebelik planlayan genç kadınlar Sarıyer



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183