Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ALTINOK ÖZ’ÜN PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

 İlk olarak, yapımında sona gelinen, Hürriyet Mahallesi’nde yakında hizmete açılacak olan Yaşlı Bakım ve Huzur evi binasını ve çevresini gezen Fidan, Kartal Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Cemal Şahan’dan bilgi aldı. Buradan, ilçenin en büyük parkı olma özelliğini taşıyan ve yapımı hızla devam eden Havuzlu Sokak’taki park alanına geçen Fidan, çalışmaları yerinde inceledi. Daha sonra yakında Yakacık’ta hizmete açılacak olan Kartal Belediyesi Masal Müzesi’ni ziyaret eden Fidan, Kültür Müdürlüğü personelinden, buradaki çalışmalarda gelinen nokta hakkında bilgi aldı. İncelemeler sırasında Fidan’a, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel de eşlik etti. Fidan, incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmede, “ Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde tasarlanan projeler, büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda bir bir hayata geçiyor. Çocuk, genç, yaşlı her vatandaşımıza hizmet götürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Yaşlı Bakım ve Huzurevi Projesi

 

Kartal Belediyesi’ne ait Yaşlı Bakım ve Huzurevi binasında, led aydınlatma, izolasyon, solar panel ve mekanik sistem iyileştirmelerini içeren enerji verimliliğine yönelik uygulamalar yapılmaktadır. Avrupa’nın farklı ülkelerinden 16 ortağın katılımıyla başlatılan R2CITIES Projesi, İspanya Valladolid, İtalya Cenova ve Türkiye Kartal olmak üzere 3 farklı şehirde eş zamanlı olarak yürütülmektedir. 2016 yılında başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından, binalarda yüzde 63 enerji tasarrufu sağlanması planlanmaktadır. Ülkemizde AB 7. Çerçeve Programı kapsamında, TÜBİTAK koordinasyonunda ilerleyen ve dünya çapında bir proje olan R2CITIES Projesi ile elde edilen veriler ve proje sonuçları, yurt içi ve yurt dışında paylaşılarak projenin diğer şehirlere model olmasına ve az enerji tüketen şehirlerin oluşmasına katkı sağlanacaktır.


 

Yakacık Havuzlu Sokak Parkı 

 

Kartal’ın en büyük parkı olacak alandaki çalışmalar sona erdiğinde, içerisinde 800 metrekare futbol sahası, 3 ayrı çocuk oyun alanı, bir tanesi büyük olmak üzere 3 amfi, büyük amfi etrafında gezilebilecek meydan, oturma ve dinlenme alanları, seyir terasları, kitap okuma alanları yer alacak. Parkta ayrıca sıhhi bitkiler, yenilebilir bitkiler, kokulu bitkilerle eşsiz mozaiklerle örülü bir havuz yer alacak. Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarının da tamamlanması ile bu park, Kartal halkı için deniz manzaralı yeni bir gezi ve dinlenme alanı olacak.

 

Masal Müzesi

 

Sunay Akın’ın Küratörlüğünü yaptığı ve oyuncak koleksiyonundan parçaların da yer aldığı Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nde; klasik dünya masalları ile başlayıp günümüz masallarına uzanan ve Türk masallarını da içeren kitaplar yer almaktadır. 2 katlı müze içinde, mini bir tiyatro sahnesi ve atölye çalışmalarının yapılacağı bir faaliyet alanı da oluşturulmuştur. Müze bahçesinde ise miniklerin en sevdiği masal kahramanlarının heykelleri yer almaktadır.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183