Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme son dakika haber Ertuğrul Bodur

Bu haber kez okundu.

Barış ve kardeşlik için geldiler, sevgi dolu anılarla dönecekler

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün “Küçük hanımlar, küçük beyler..! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” diyerek dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarıyer’de büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bir hafta sürecek etkinliklerin ilk gününde çocuklar, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i ziyaret ederek yörelerine ait hediyeleri takdim etti. Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda Başkan Genç ile birlikte basın toplantısına katılan çocuklar daha sonra Sarıyer Merkez’de şenlik havasında bir yürüyüş gerçekleştirdi.

DÜNYA ÇOCUKLARI SARIYER’DE BULUŞTU

Programın ilk gününde Bulgaristan, Bosna, Gürcistan, Sırbistan, Azerbaycan, Montenegro, Ukrayna, Macaristan ve Kazakistan’dan gelen çocuklarla birlikte, Edirne, Van, Diyarbakır, Hakkâri, Manisa, Sivas Trabzon ve Tekirdağ’dan gelen 485 çocuk yöresel kıyafetleriyle katıldıkları kortejde ilçeyi adeta karnaval alanına çevirdi. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklara Sarıyer halkı da büyük ilgi gösterdi. Yürüyüş Şehit Mithat Yılmaz Caddesi boyunca devan edip Atatürk Anıtı’nın önünde son buldu. Burada hazırladıkları performans gösterilerini sergileyen minikler büyük alkış aldı.

 BU BİRLİK VE BERABERLİĞİ TÜM DÜNYAYA DUYURACAKLAR

 “Sarıyer’i çocuklarla yönetiyorum,” diyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç çocuklardan aldığı enerjiyle çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Kortejin önünde vatandaşları selamlayarak,  CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve İYİ Parti İlçe Başkanı Taner Tayfur’la birlilkte yürüyen Başkan Genç,  Atatürk Anıtı önünde konuk çocuk ve vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Bu etkinliğin ne denli önemli olduğunu herkes görüyor. Birliğe, beraberliğe, sevgiye ve dayanışmaya ne kadar ihtiyacımız olduğunu hepimiz görüyoruz. Bu içimizdeki sevgiyi gelen misafirlerimize vereceğiz. Onlar da gidecekleri yerlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün onlara armağan ettiği bu bayramı nasıl coşkulu bir şekilde kutladıklarını söyleyecekler. Bu birlik ve beraberliği tüm dünyaya duyuracaklar” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183