Öne Çıkanlar Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası küçükçekmece belediyesi belediye

Bu haber kez okundu.

Bakırköy Kent Konseyi Cemal Süreya’yı andı

 Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Kültür Merkezi’nde yapılan programa Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’da katıldı. Moderatörlüğünü Kent Konseyi Genel Sekreteri Halim Kızılırmak’ın yaptığı etkinliğin sunumunu ise Sanat yönetmeni, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, müzisyen, besteci ve söz yazarı gibi bilinen birçok özelliği ile tanınan Gülsen Tuncer yaptı.
Kent Konseyi Başkanı Ergin Gülen, 2020 yılını Kültür ve Sanat yılı olarak ilan ettiklerini ifade ederek, yeni dönemde çok sayıda kültür ve sanat programına ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Gece katılımcılara plaket verilesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Cemal Süreya hakkında:

Asıl adı Cemalettin Seber olan Cemal Süreya, 1931’de Erzincan Pülümür’de doğdu.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi-Maliye ve İktisat Bölümü’nde öğrenim gördü. Üniversite mezuniyetinden ardından Maliye Bakanlığı’nda müfettiş yardımcılığı ve müfettişlik, Darphane müdürlüğü, Kültür Bakanlığı’nda kültür danışma kurulu üyeliği, Orta Doğu İktisat Bankası yönetim kurulu üyeliği ve Türk Dil Kurulu üyeliği görevlerini üstlendi.


Emekli olduktan sonra yayınevlerinde danışmanlık, redaktörlük ve çevirmenlik yaptı.
“Şarkısı Beyaz” adlı ilk şiiri, 8 Ocak 1953’te Mülkiye dergisinde yayımlandı. Ardından dergilerde karikatürleri de yayımlanmaya başladı.
1950’li yılların başında gelişim gösteren İkinci Yeni Hareketi’ne katıldı.
1960 Ağustos’unda Papirüs dergisini çıkarmaya başladı. Sosyalist bir dünya görüşüne sahip olan Süreya, edebî görüşlerine yer verdiği dergiyi aydın olarak fikirlerini ortaya koymak için de bir araç olarak kullandı.
Pazar Postası, Aydınlık, Yeditepe, Oluşum, Politika gibi birçok yayın kuruluşunda şiir ve yazılar kaleme aldı.
“Üvercinka” (1958), “Göçebe” (1965), “Beni Öp Sonra Doğur Beni” (1973), “Uçurumda Açan” (1984), “Sıcak Nal” (1988), “Güz Bitigi” (1988) adlı şiir kitaplarında

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183