Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu sıcak gelişme

Bu haber kez okundu.

Bakan Kurum: Sarıyerli ne istiyorsa o olacak..!

 

“BAYRAKTAR SARIYERLİLERİN HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNDU”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme programda Sarıyerliler ile buluştu.

Sarıyer'in kangrene dönmüş sorunlarını bildiklerini ifade eden Bakan Kurum, "Salih Başkanımız ilçe başkanı olduğu dönemde sizin imar ve mülkiyet problemleriniz için Bakanlığımızın kapısını aşındırdı. Gelip; 'Ben, Sarıyerli kardeşlerime, hemşehrilerime söz verdim' dedi. Bu sözden dolayı da, Cumhurbaşkanımızın huzurunda da sizin haklarınızı sonuna kadar savundu. Sorunlarınızı çözmek için uğraştı ve ben buna şahidim. İnşallah Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözüp, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandıracağız. Gümüşdere ve Kısırkaya'da yaklaşık 17 bin vatandaşımızı ilgilendiren bölgede imar planlarını sonuçlandırma aşamasına geldik. Bu süreci Sarıyerli kardeşlerimizi memnun edecek şekilde sonuçlandıracağız” diye konuştu.

“SARIYERLİ NE İSTİYORSA O OLACAK”

31 Mart'tan sonra Sarıyer'in dertleriyle dertlenen bir belediye başkanının iş başına geleceğini ifade eden Kurum, “Sizin derdiniz ile dertlenen bir yerel yönetim olmaması, bu sorunları aşmanıza tabi engel oldu. Bu sorunları aşamadınız. Şimdi sizin derdiniz ile dertlenen, inşallah 1 Nisan’da bir belediye başkanınız olacak. Biz de Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak desteğimizi vereceğiz ve SİT alanlarının yeniden değerlendirme çalışmalarını, hem yerleşim alanları dikkate alınarak hem de orman ve koru alanlarımızı koruyacak şekilde bu sene hızlı bir şekilde yapıp sonuçlandıracağız. Sorunlarınızın çözüleceğine buradan inşallah, 26 Mart günü sizlerin huzurunda söz veriyorum. Başkan adayımız Salih Bayraktar'la birlikte el ele verip sizin istemediğiniz, sizleri mağdur etme ihtimali olan hiçbir çalışmaya müsaade etmeyeceğiz. Sarıyerli ne istiyorsa, o olacak" ifadelerini kullandı.

‘BELGEYİ DE ALDILAR, PARAYI DA YATIRDILAR’

Programda konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar ise “Mülkiyet ve imar meselesi. Bu meseleyi bir seçim malzemesi olarak, siyasi malzeme olarak, her seçimde pişirip pişirip önünüze koymuşlar. Duygularınızı, hassasiyetlerini sömürmüşler. Milletin adeta aklıyla alay etmişler. Biz bunları görünce bu duruma kayıtsız kalamazdık. Derhal harekete geçtik. Teknik bir ekiple çalışmalara başladık. Raporlar hazırladık. Sürekli istişare halinde olduk ve bu sorunun çözümü için ciddi gayret gösterdik. Sonunda yasayı çıkardık. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Beyefendiydi o zaman, yasayı açıkladığında kıyamet koptu. ‘Zenginlere çıktı, yalılara çıktı, bu yasadan bir şey olmaz’ diyenler ne yaptılar? Biliyorsunuz, ‘almayın’ dediler, yapı kayıt belgesini, ‘yatırmayın’ dediler ama gittiler en önce kendileri yatırdılar. Belgeyi de aldılar, parayı da yatırdılar” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183