Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Bağcılar’dan Kudüs’e çıkarma

 Bağcılar Belediyesi tarafından Kudüs’e hem teknik hem de kültürel anlamda bir ziyaret düzenlendi. 2-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen geziye Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar ve birim müdürleri katıldı. 87 kişilik ekibin ilk durağı Yafa şehri oldu. Burada tarihi camiler gezildikten sonra Kudüs’e geçildi.Heyet Bağcılar Belediyesi’nin kardeş belediyesi Filistin’in Deir Al-Balah Belediyesi yetkilileriyle teknik incelemelerde bulundu. İkinci gün ise Mescid-i Aksa’dasabah ve Cuma namazını kılan heyet, şehirde kültürel bir gezi yaptı.

‘DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI’

El Halil şehrinde Hz. İbrahim (A.S), Hz. İshak (A.S), Hz. Yakup (A.S), Hz. Yusuf (A.S) ve Eriha şehrinde Hz. Musa’nın (A.S) kabri ziyaret eden kafile ayrıca peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) miraca yükseldiği yeri de gördü. Öte yandan kafilekutsal mekânlarda bol bol dua etme imkânıda buldu. Ziyaret sırasında Kudüs sokaklarında dolaşan heyetin Türk olduğunu öğrenen Filistinli bir aile davette bulundu. Daveti geri çevirmeyen Çağırıcı ve beraberindekiler girdiği evde büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılandı. Ev halkıyla Arapça konuşan Çağırıcı, Müslümanların bölgede yaşadığı sıkıntı ve zorlukları dinledi. Filistinli aile, Türk bayraklarını görünce mutlu olduklarını ve sahipsiz olmadıklarını söyleyip gözyaşı döktü. Bu sırada evde duygu dolu dakikalar yaşandı.

Kent Yaşam

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183