Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Bağcılar’da İbrahim Sadri rüzgarı

 Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Gençlik Buluşmaları’nın bu ayki konuğu şair-sunucu İbrahim Sadri oldu. Moderatörlüğünü yönetmen Abdulhamit Güler’in yaptığı programda İbrahim Sadri, eğitim hayatından mesleğine kadar kendi hayatını anlatarak başladığı konuşmasında, “Üniversite yıllarında kültür ve sanat alanında bir şeyler yapmayı seçmiş biriyim. Neyi tercih ederseniz edin hayatınızda sizin için meslek ne olacaksa mutlaka edebiyata, kültüre ve sanata yer açın. Çünkü bize dayatılan bu modern hayat, bu tüketim ekonomisi içimizi boşaltmaya yönelik bir sürü argümanı da beraberinde getiriyor. Ama edebiyat ve sanat bize insan yanlarımızı Rabbimizin bizi yaratırken içimize kodladığı bir sürü hasletin ortaya çıkmasına vesile olan önerilerde bulunuyor. Merhametimizi, adaletimizi sevgimizi ortaya çıkarıyor. Sanatın ve edebiyatın en kıymetli yanı budur” dedi.

 

‘DONANIMLI OLACAKSINIZ’

 

İbrahim Sadri konuşmasının devamında kendi yaşadığı dönemle bugünleri kıyaslayarak şunları söyledi: “Bizim gençliğimizde taşıyıcı kolonların başında dergiler geliyordu. Onlar bizim için okul özelliği taşıyordu. Dergilerin sadece okur beklentisi yoktu gençleri de etraflarında toplamayı arzu ediyorlardı. Bize hem yol gösterici hem de moral anlamda destek sağlıyordu. Benim sizin yaşlarınızda olduğum dönemde imkanlarımız kısıtlıydı. Yer bulmak ve istediğinizi söyleme özgürlüğü yoktu. Ancak düğün salonlarında toplanıyorduk. Orada geleceğe ilişkin bugünleri gören projeksiyonlar yöneterek birbirimizden kuvvet almaya çalışıyorduk”

 

ŞİİR OKUDU

 

Sadri, gençlere 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden yaptığı “15 Temmuz’dan sonra gördük ki bu ülkenin donanımlı kültürlü ve memleketini sevmenin yanında ülkesini savunma yeteneğine sahip sizin gibi gençlere çok ihtiyacı var. Bizim birbirimize daha fazla sarılmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu ülkeyi seviyorsunuz ama yetmez donanımlı da olacaksınız. Bu ülke size emanet edilecek” şeklindeki uyarısıyla konuşmasını bitirdi. Seminerin sonunda gençler, İbrahim Sadri’ye mesleki ve kişisel hayatı üzerine sorular yönlendirdi. Sadri, katılımcıların isteği üzerine “Mihriban” isimli şiiri okudu. Çok beğenilen şiir dinletisi büyük bir alkış aldı.


Kent YAŞAM

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183