Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Azmin başarısı

 İstanbul’da yaşayan evli ve 4 çocuk babası Ali İhsan Karaboğa (44), 2015 yılında Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Karaboğa, boş zamanlarında astronomiden strateji oyunlarına kadar 8-13 yaş arası çocukların eğitim gördüğü atölyeleri yakından izleme fırsatı buldu.



ŞAŞKINLIK YARATIYOR

Minik kursiyerlerin çabasından etkilenen Karaboğa, resim çizmeye merak saldı. Günlerce gidip gelip çocukların kalem tutuşundan fırça darbelerine kadar dersin her saniyesini heyecanla izledi. Güvenlik görevlisinin merakını gören resim öğretmeni ona çizmesi için boş kağıt ve karakalem verdi. İlk etapta anne ve babasının resmini çizen Karaboğa, o günden sonra kalemi elinden bırakmadı ve kısa sürede kendisine hayran bıraktıracak resimler yaptı. Karaboğa’nın çizdiği resimleri görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Çevresi tarafından “Ressam Güvenlik” lakabını alan Karaboğa, 3 yıl içindeki değişimi şu şekilde anlattı: “Böyle bir yeteneğim yoktu. Hiç elime kalem bile almamıştım. Resim öğretmeninin beni desteklemesiyle bu yeteneğim ortaya çıktı. Vakit buldukça resim çiziyorum. Resim çizince can sıkıntısı gidiyorum. Kendimi resim yapmaya kaptırıyorum ne stres kalıyor ne de başka bir şey”

ERDOĞAN’IN PORTRESİNİ YAPTI

Çoğunlukla portre çizdiğini belirten Karaboğa, “Sevdiğim kişilerin resmini yapıyorum. Sevdiğin kişinin resmini yapınca içindeki sevgi ne kadarsa  ortaya çıkıyor. Arkadaşların kalbini kırmamak için rica minnet resimleri yapıyorum ancak onlar severek yaptıklarım kadar güzel olmuyor. Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’nın resmini yapıp kendisine hediye etmiştim. Son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın portresini yaptım. En uygun zamanda kendisine hediye etmek istiyorum” dedi. Karaboğa, ilerleyen süreçte çizdiği resimlerle sergi açmayı düşündüğünü belirtti.

Kent YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183