Öne Çıkanlar Galatasaray ibb FENERBAHÇE İklim Değişikliği Süreçleri Çalışmaları Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı

Bu haber kez okundu.

Avcılar Belediyesi ‘Sevgi İzi’ Bırakıyor.

 Geçtiğimiz yılın başında hayata geçirilen proje kapsamında benibuldular.com adlı siteden zihinsel engelli, alzheimer, işitme engelli ve benzer hastalıklara sahip vatandaşlar için alınan numaralar, engelli bireyin sol koluna dövme olarak işleniyor. Bu numara sayesinde bireyin kaybolması gibi durumlarda bulan vatandaşlar en yakındaki polis, jandarma veya ilgili birime başvurduğunda tüm iletişim bilgileri ve diğer gerekli bilgilere ulaşılabiliyor. Dövme olarak yaptırılan numaralar sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da geçerli oluyor. Böylelikle yakınlarının kaybolması korkusundan kurtulan vatandaşlar Sevgi İzi'ne yoğun ilgi gösteriyor.

AİLELER GÜVENDE HİSSEDİYOR

Zihinsel engelli, Alzheimer hastası ya da öğrenme güçlüğü gibi rahatsızlıklara sahip hastalar, yakınlarıyla birlikte Sevgi İzi dövmesi yaptırmak için Avcılar Belediyesi'ne başvuruyor. Hasta yakınları, böyle bir projeye uzun zamandır ihtiyaç duyduklarını, bu nedenle projeyi duyar duymaz Avcılar Belediyesi’ni arayarak randevu aldıklarını aktardılar. Aileler, Sevgi İzi projesinin çok değerli olduğunu, Sevgi İzi sayesinde yakınlarının güvenliğiyle ilgili kaygılarının azalacağını ve içlerinin daha rahat olacağını söyleyerek Avcılar Belediyesi yetkililerine ve Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye teşekkürlerini ilettiler.

PROJE DEVAM EDİYOR

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de “Önce İnsan anlayışıyla tüm vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvende hissettiği bir Avcılar için çalışacağız. Avcılarlı hemşerilerimizle beraber biz büyük bir aileyiz. ” dedi.

Sevgi İzi dövmelerini gönüllü bir şekilde yapan dövme sanatçısı, belediyenin projeyi hayata geçirmek için kendisine ulaştığını ve projeyi duyunca çok memnun olduğunu söyledi. 10 yıldır dövme sanatıyla uğraştığını aktaran sanatçı, “İnsanların zor durumda kalmasını engelleyecek bir proje. Bu nedenle çok memnunum, birilerine yardımım dokunacaksa bu beni çok mutlu eder” dedi. SENAY BADUR- Kent Yaşam


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183