Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

“Aşure bedeli 800 bin değil, 380 bin TL”

 Erdem, “Ben bu tür söylentilere sadece gülerim. Önümüzde bir seçim olduğundan dolayı bazı çevreler tarafından beni ve belediyemizi yıpratmak amacıyla kasıtlı olarak uydurulmuş, ispatı mümkün olmayan, hayal ürürnü  bir dedikodur. Belediyemizin vatandaşa dağıttığı aşure bedeli yalnızca 380 bin liradır. Bunu söyleyenler iddiasını ispatlasın, yalnızca görevimi değil İstanbul’u terk ederim” dedi.


İsmail Erdem konuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Belediyemiz tarafından bu yılın Muharrem ayında 30 bin soğuk, 30 bin sıcak olmak üzere toplam olarak 60 bin adet aşure dağıtımı yapıldı. Bedeli ise 380 bin TL. Geçen yıllarda daha fazla tutmuştu. Çünkü o zamanlar dağıttığımız aşure adedi 100 bini buluyordu. Bu yıl ekonomik nedenlerle bütçeyi kısıp, tasarrufa gittik. Dolayısıyla dağıtılan aşure miktarı da azaldı. Böyle bir iddia ortaya atıldığında aşure dağıtımı devam ediyordu ve faturası da daha kesilmemişti. 30 mahallenin tamamında vatandaşlarımıza aşure dağıttık. Nerede ne zaman ne kadar aşure dağıtıldığından da o mahallenin muhtarı, mahalle başkanı, meclis üyesi ve diğer ilgililerin haberi var. Ve dağıtım da onlarla birlikte yapıldı.

Belirtilen bu bedelin içinde ayrıca Ramazan ayında belediye olarak halkımıza verdiğimiz iftar yemekleri ile, Muharrem ayındaki oruç açma yemeğinin bedeli de var. Sonuç olarak toplam maliyet 380 bin TL oldu. Firmaya ödenmesi gereken miktar bu kadardır. Bu olayla ilgili olarak iddia edildiği gibi ne bir soruşturma, ne de bir inceleme var. Firma faturasını kesti, dosya oluşturuldu, ödeme planına göre de ödemesi yapılacaktır. Siyasetin kızıştığı dönemler vardır. Bu da o dönemlerden biridir.  Ama siyasette bir başkasını karalayarak bir yere varılamaz, gerçek eninde sonunda ortaya çıkar.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183