Öne Çıkanlar yan fülüt ezgi bulut halay KAMU MALLARINA GÜVENMEYİN!

Bu haber kez okundu.

AŞIK VEYSEL TÜRKÜLERİYLE ANILDI

 

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün düzenlediği Aşık Veysel'i anma gecesinde, bağlama ustası Doç. Dr. Okan Murat Öztürk konser verdi. Programda hem Aşık Veysel'in türküleri seslendirildi hem de Anadolu'nun dört bir yanından ezgilere yer verildi.


KALP GÖZÜYLE GÖREN NADİR KIYMETLERDENDİ

Programın açılışını "Mecnunum Leyla'mı Gördüm" türküsü ile yapan Öztürk,  "Aşık Veysel üstadımız tam bir Anadolu insanı, kalp gözüyle gören Anadolu'nun yetiştirdiği nadir kıymetlerden birisi. Aşık Veysel müthiş üretken birisi ve söz ustası.  Biz de sözün kıymetini bilen bir milletiz, söz bizim için çok değerli" ifadeleriyle büyük ustayı anlattı.

TÜRKÜLERİYLE AŞIK VEYSEL...

Konserde Aşık Veysel'in; "Anlatamam Derdimi Dertsiz İnsana", "Çırpınıp İçinde Döndüğüm Deniz", "Gündüz Gece", "Derdimi Dökersem" gibi türkülerini seslendiren Öztürk, "Yine Gönlüm Hoş Değil", "Sürüler İçinde Sürmeli Koyun" ve "Şemsiyemin Ucu Kare" gibi yöresel türkülere de yer verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183