Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Asansörlerin periyodik kontrolü TMMOB’dan alındı, AND isimli şirkete verildi!

 Öncesinde Bakırköy Belediye sınırları içindeki asansörlerin denetimlerini (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası yapıyordu. Bakırköy Belediyesi, asansörlerin denetim işlerini Makine Mühendisleri Odası’ndan alarak, genel müdürlüğünü CHP İstanbul eski İl Başkanı Bahri Şahin’in yaptığı İzzet Yıldızhan’a ait AND isimli şirkete devrettiği öğrenildi.

SÖZLEŞME MADDESİ DEĞİŞTİRİLDİ

CHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilen asansörlerin periyodik kontrolünün özel şirkete devir edilmesiyle ilgili sözleşmenin 10. maddesinin değiştirilerek oylanmasını isteyen CHP’li Meclis Üyesi Avukat Cem Özbey, yapılan 5 yıllık sözleşmeye göre Bakırköy Belediyesi’nin tek taraflı fesih hakkı olduğunu ama fesih ettiği takdirde söz konusu AND isimli şirketin cezai yatırım uygulayabileceğini söyledi.
Bakırköy Belediyesi’nin tek taraflı fesih durumunda ceza almaması için sözleşmenin 10. maddesine ‘tek taraflı ve her hangi bir sebep bildirmeksizin fesih yapma hakkı’ eklenerek oylanmasını isteyen Cem Özbey, eklenen ek madde ile Bakırköy Belediyesi’nin söz konusu özel şirketle yapacağı sözleşmeden tek taraflı fesih edebileceğini ve herhangi bir ceza ödemesinin önüne geçileceğini söyledi.

SÖZLEŞMEYE EKLENEN MADDE, BASKI İDDİALARINI GÜÇLENDİRDİ

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’nin asansör denetimlerinin Makine Mühendisleri Odası'ndan alınarak AND isimli firmaya verilmesi için CHP'li belediyelere baskı yaptığı iddiaları basına düşmüştü.
Bakırköy Belediyesi’nin, AND isimli özel şirketle yaptığı sözleşmeye, ‘tek taraflı ve her hangi bir sebep bildirmeksizin fesih yapma hakkı’ maddesinin eklenmesi, Bakırköy Belediyesi’nin de CHP Genel Merkezi tarafından baskı altında alındığı iddialarını güçlendirdi.



AK PARTİ ve MHP RET VERDİ

“Söz konusu özel firma kimdir, nedir, yüklenicisi kimdir” konularında hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını söyleyerek Ak Parti Gurubu olarak ’Ret’ oyu verdiklerini söyleyen Halit Cebeci, söz konusu teklifin kendilerine meclis toplantısından beş dakika önce geldiğini söyledi. MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Altun’un da, asansörlerin periyodik kontrollerinin özel bir şirkete devredilmesine ‘Ret’ oyu kullandı.

“SÖZ KONUSU OLAN HALKIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİDİR”

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç, ‘Halkçı Belediyecilik’ ilkesiyle yoluna devam etme iddiasında bulunan ve bu iddia ile seçimleri kazanan ana muhalefet partisi yönetimindeki bazı belediyelerin asansör kontrol hizmetlerini özel şirketlere devretmesini anlayamadıklarını söyledi. Kendileri için en önemli olan şeyin halkın can ve mal güvenliği olduğunu söyleyen Kılıç, asansörlerin periyodik kontrollerini kamusal bir anlayışla yapmaya devam edeceklerini ve Bakırköy halkını konuyla ilgili bilgilendireceklerini ifade etti.
Kılıç, “2013 yılından beri Odamızla yaptığı protokolü iptal eden Bakırköy Belediyesi, asansörlerin periyodik denetim işini özel bir şirkete devredeceğini bizlere sözlü olarak belirtmiştir. Bu durum iktidarın TMMOB’ye bağlı Odaları etkisizleştirmek, kamusal denetimlerin içini boşaltarak ortadan kaldırmak, kâr amacı gütmeyen gelir kaynaklarını yok ederek çalışamaz hale getirme yönelimiyle aynı sonuçları doğurmaya yöneliktir ve halkın çıkarlarına aykırılık oluşturmaktadır.


“CHP’Lİ BAŞKANLARLA MÜCADELE ETMEKTEN UTANIYORUZ!”

AKP iktidarı TMMOB’nin toplumcu çizgisinden duyduğu rahatsızlıkla odamızın tüm itirazlarına rağmen özel şirketlerin de asansör periyodik kontrollerini yapabilmesinin önünü açtı. Görünen odur ki CHP yönetimindeki bazı belediyeler de iktidarın bu anlayışına uygun hareket etmeye başlamıştır. Kamusal denetim insanların güvenliği ve kamu çıkarı doğrultusunda kar amacı gütmeden yapılması gereken faaliyetlerdir, birincil amacı kar etmek olan şirketlerin önceliği kamusal denetim olamaz.
Biz AKP’nin boyunduruğu altında yıllarca ayakta kaldık, mücadele ettik ve örgütümüzü büyüttük. CHP’yi de ülkenin iyiliği ve refahı için mücadele arkadaşı gördük, destekte verdik. Biz CHP’li belediye başkanlarıyla mücadele etmekten utanıyoruz” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183